Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Mordoğan Troykası -2- Yıldız Motel

Mordoğan Troykası -2- Yıldız Motel
 


Yıldız Motel, bir aile işletmesi. Kocakum Plajı’nın hemen köşesinde ve denize sıfır. Altında bulunan Yıldız Market de aynı aileye ait ve beldenin en büyük marketlerinden.



Bu sezona girerken, oldukça şık ama mütevazı bir lobi de yapmışlar. Odalarda bulunan klima, uydu sistemli televizyon, mini buzdolapları ve rahat yataklarıyla motel-pansiyon standartlarının bir miktar üzerinde şartlar sunabiliyorlar müşterilerine.



Yine bu sezon, sabah kahvaltılarında açık büfe sistemine geçmişler. Lakin çok yıldızlı otellere özgü çeşitlilik ve zenginlik, tabi ki yok büfede.



Yıldız Motel’in, neredeyse denizin içinde yer alan konumu, müşterileri için oldukça cezbedici. Ve pek tabi ki tüm Mordoğan koyuna ve masmavi denize hakim manzarası da.



Büyükçe balkonlarındaki, rahat koltuklara kurulup, kendinizi dingin maviliğin kollarına atmamanız için hiçbir sebep yok.



Tesiste en çok eksikliğini hissettiğiniz şey, işletme sahiplerinin ve personelinin güleryüzü oluyor. Genelde soğuk bir yapıları ve yaklaşımları var. Bu özellik, zaman zaman sizi bir kamu kurumunun dinlenme tesisindeymişsiniz havasına sokmuyor değil. Ya da orada paranızla ve velinimet müşterileri olarak değil de rica minnet bulunduğunuz psikolojisine.



Yıldız Motel’de ne zaman rezervasyon yaptırmış olsam, denize bakan taraftan oda rezerve ettirmekte büyük çaba sarf etmem gerekti. Motel tamamen boş dahi olsa önce arka odaları kapatmak ya da kısa süreli konaklamak isteyenlere deniz tarafından oda vermemek gibi bir stratejik politikaları olduğunu düşünmekteyim. Bu durum da, bence tesisin en önemli kırık notu olarak karşımıza çıkıyor.



Sonuç olarak, Yıldız Motel rahatlıkla konaklama yapılabilecek bir mekan. Ücret seviyesi, Aras Otel ile Turkuaz Pansiyon’un arasında.



Bu arada, akşamları, kaldığım yerde mükellef bir sofra kurdurup yemek yemeliyim diyenlerdenseniz, yemek programınızı başka mekanlarda yapmanız da şart.



Not: Yarın "Turkuaz Pansiyon"

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..