Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Mordoğan Troykası -3- Turkuaz Pansiyon

Mordoğan Troykası -3- Turkuaz Pansiyon
 


Mordoğan Troykası’nın üçüncü ve son ayağı, üçlünün en mütevazısı konumunda olan Turkuaz Pansiyon. Turkuaz’la ve sempatik sahibi Tevfik Bey ile tanışmamız, geçen yaz, Yıldız Motel’de yaşadığımız bir yer problemi sonucunda tesadüfen oldu. Ve bizim için birçok cazip yönü ile tercih edilebilir bir aile işletmesi haline geldiler daha ilk konaklamamızda.



Turkuaz’ın sahipleri Tevfik Bey ve Nihal Hanım Hatay’lı. Tevfik Bey uzun yıllar Aras Otel’de çalışmış eski bir turizmci. Eşinin asıl mesleği ise öğretmenlik. Ve karı-koca, her ikisi de müthiş sempatik ve pozitif insanlar. Mekanlarında, kendinizi bir aile sıcaklığında hissetmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar.



Odaları, her türlü konfordan uzak. Ama temiz ve müthiş manzaralı odalar. İki oda balkonlu ve o balkonların da oturumuna, karşınızdaki leb-i deryayı seyrine doyum olmuyor. Balkonlularda yer bulabilmek için çok uzun süre önceden rezervasyon yaptırmanız şart.



Turkuaz’ın mutfağı, bana göre Mordoğan’ın en zengin ve kaliteli mutfağı. Bu sene, geçen seneye göre biraz daha zayıflamış gibi görünse de yine de Mordoğan’da rakipsiz bence (özel lezzet durakları kategorisinde yazmış olduğum yazılardan hatırlayacaksınız).



Bu sene ki genel durgunluktan onlar da nasiplerini almışlar fazlasıyla. Geçen yıldaki canlılık ve ışıltıyı maalesef bu sezon, her gidişimde çok aradım ama bulamadım.



Mordoğan’da konaklama yapmayı düşünecek olursanız, kalacağınız yerde ne aradığınız çok önemli. Ben konfor monfor aramam, bence önemli olan sıcaklık, samimiyet, iyi mutfak ve sohbet diyorsanız, hiç düşünmeden Turkuaz’ı seçebilirsiniz.



Bazı konfor şartları önemlidir, yatağım çok rahat olsun, klimam çalışsın serin serin yatayım, uydu kanallı televizyonum, mini buzdolabım olsun gerisi önemli değil, üç-beş de fazla veririm diyenlerdenseniz, o zaman Yıldız Motel sizin için ideal.



Yok ben keyfime çok düşkünümdür arkadaş. Odamda her şeyim dört dörtlük olsun, küvetim, sabunum, havlularım, saç kurutma makinem, oda telefonum, televizyonum, klimam, mini buzdolabım, uyandırma servisim, açık büfe yemeklerim, içkilerim, havuz, disko, bilardo, masa tenisi, masaj, kese diyorsanız da adresiniz Aras Otel olmalı.



Üçünde de deniz aynı deniz, Mordoğan aynı Mordoğan. Güneş aynı güzellikte doğuyor orada, aynı muhteşemlikte batıyor güneş. İki mızrak boyu yükseldiğinde doğudan, atıvermek serin sularına kendinizi bir ömre bedel üçünde de. Ve batarken, kızıllıklarının mavilikleriyle sevişmesine eşlik etmek, karabataklar gibi batıp-çıkmak yine denizinde...

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..