Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Morinho ve Real Madrid AİHM'e başvurmalı!

Dün akşam oynanan el clasico sonrası Morinho ve Real Madrid'in yerinde olsam, sabah kalkar kalkmaz yapacağım ilk iş Barca aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmak olurdu. İnsanların onurlarıyla bu kadar da oynanmaz ki. Mevzu 5-0 yenilmek değil, mevzu rakibin ilmek ilmek top oynarken, adeta bir sanat icra eder gibi futbol oynarken senin iki top bile yapamaman, hiçbir varlık göstermemen, kişiliksiz futbolunla cümle aleme rezil olmandır. Bir insana yapacağım en büyük beddua; "Allah seni barcelonanın orta sahasına karşı oynatsın"dır. Bir insan bundan öte rencide olamaz.

31 yıllık ömrümde nice maç izledim, copa america'dan iskoçya ligine karşı nerede tepikleseler bir topu dikkat kesildim de ömrü hayatımda bugünkü barcelonanın futboluna azıcık yaklaşan bir takım bile görmedim. Bence şu anda oynadıkları futbol, yeryüzünde şu ana kadar oynanmış en güzel ve en göze hoş gelen futboldur. Sadece güzelliği ve göze hoş gelmesi yetmiyor, skora da gidiyorlar. Bu kadar hücum ağırlıklı oynayan bir takım kendi kalesinde hiç mi tehlike görmez? Çoğu zaman görmüyorlar, çünkü takım halinde o kadar müthiş bir yardımlaşma var ki, top rakibe geçince birden prese paşlayıp emaneti geri alıyorlar.

Barcelona'nın futbolunu, bıraksalar sabaha kadar anlatabilirim. Lakin yarın gitmem gereken bir işim var. Beni gercenin bu saati heyecanlandırıp iki kelam etmemi sağlayan barcelonalılara nacizane tavsiyem; bu oynadıkları futbola bir an önce son vermeleridir. Aksi takdirde, ileride birçok ulus ve toplum arasında karmaşaya ve gerginliğe yol açabilirler. Zira oynadıkları futbol, dünyanın birçok yerinde savaş sebebidir. Karşılarındakileri futbolla bu kadar rencide etmeleri, onların haysiyetiyle bu kadar oynamaları olacak iş değil.

Son olarak şunu belirtmeliyim ki, Barcelona'nın pas trafiği, en az Türkiye'nin trafiği kadar öldürücü. Evlerden ırak...

 
Toplam blog
: 32
: 1264
Kayıt tarihi
: 31.07.06
 
 

1979 yılında doğmuşum, kuzey yarım kürede Doğu Karadeniz denilen bölgede merhaba demişim dünyaya...