Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '19

 
Kategori
Spor
 

Moses, Soldado ve Dirar...

Fenerbahçe ara transfer döneminde forvet transferi hariç olumlu işler çıkardı diyebiliriz.  Avrupa dan olmasa bile ligimizden bir takviye ile belki forvetin rengi değişebilirdi. 

Rizespor 'un almış olduğu Nakoulma bile nasıl Rizespor 'un ofansif etkinliğini bir anda değiştirebildi..? Ligi tanıyor, Kumaşı iyi ve Rizespor forvetlerinin her pozisyonda hemen dibinde...

Sadece basit bir örnek...

Şu ana kadar oynadıkları maçlarda istikrarlı bir savunma yapılabilseydi bu kadar puan da kaybetmeyeceklerdi.  Bu yüzden Sadık ile  geri dörtlünün mücadele gücünü arttırmak istediler.

Roman'ın geçen sene özellikle kornerler de takıma katkısı bir hayli fazlaydı. Ancak bu sene özellikle bulunduğu bölge de çok fazla pozisyon verildi.

Orta saha da Benzia yetenekleri olan bir oyuncu. Onu biraz daha çabuklaştırıp forma sokabilirlerse katkı da alabilirler.  Tolgay'ın  oyundaki dayanıklılığını arttırması ve ikili mücadelelerde oyunda kalması şart.

En önemli transferleri ise Victor Moses... Nijeryalı oyuncu sanki futbola yeniden başlamış gibi... O kadar uzun bir Premier Lig geçmişi var ki top oynayabileceği bir alan bulması yeterli kendini gösterebilmesi için...

Göztepe maçında iyi bir skor elde ettiler. Göztepe'nin Gassama ile oyuna başlaması bu oyuncunun kanadından Fenerbahçe'nin pozisyonlar da bulmasına neden oldu.

Kadu'dan biraz daha fazla faydalanmalılar. Daha önce Jahovic ve Scarione ile gol bölgelerinde zorluk çekmiyorlardı ama bu sene Jerome'dan da bekledikleri katkıyı alamadılar sanki... Yasin 'in ilk yarıda  skora katkısı bu yüzden çok önemliydi.

Göztepe maçında Soldado'nun üretkenliği ve koşuları Fenerbahçe  ataklarının da olgunlaşmasına yol açtı. İlerde Zayc'ın da devreye girmesi ile Soldado gol bulma adına  çok daha önemli mesafeler kaydedecek.

Victor Moses Göztepe maçında da kanadında istikrarlıydı.  Topla çok hareketli olmasının yanısıra arkadaşlarını da oyuna katabiliyor. Atmış olduğu golde ileride pek gözükmeyen Jailson'u bile pozisona çekmesi  çok olumlu. Oyunu hem geniş alanlara açabiliyor hem de kendi kanadını da asla boş bırakmıyor.

Fakat burada Dirar'a da ayrı bir parantez açmak gerekli. Takıma tekrar katıldığından beri elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..