Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Moskovalı aslanlarım

Moskovalı aslanlarım
 

Galatasaraylılar, 'Moskovalı Aslanlar CSKA'ya başarılar diler' pankartı açınca Fenerbahçeliler küplere bindi!

Ne kadar çirkin bir görüntü değil mi sevgili FB'liler? Tıpkı sayın Canaydın’a, Rıza Çalımbay’a, Galatasaray ve daha birçok kişi ve Kurum aleyhine açılan pankartlar kadar çirkin... Bu taktiği kullanarak rakibi aşağılama ve küçük düşürme savaşını başlatanlar acaba bu silahın bir gün kendilerine çevrileceğini tahmin etmişler miydi?

Galatasaraylı olarak bakış açımız ve on gerekçemiz;
Başkanımızla alay eden, küçük düşürücü pankart açanların alacakları cevap budur. Aferin onlara, çok güzel yapmışlar. Canaydın aleyhine Şükrü Saracoğlu’nda asılan pankart maç sonuna kadar kaldırılmamıştı, bu niye kaldırıldı? Ayrıca Moskova'lı aslanların(kim oldukları bile belli değil) CSKA'yı destekleme hakları yok mu? Bu eylemde ne küçük düşürücülük var, ne hakaret, ne de aşağılama…Bir.

Biz Roma'da dayak yedikten sonra FB'liler Saraçoğlu stadında ''Roma Roma'' diye yeri göğü inletmişler di, ne çabuk unuttular? İki.

Bu olayı bizimkiler başlatmadı. Şampiyonlar liginde oynanan ve Barcelona’yı 2-1 yendiğimiz maçta Barcelona’ya ayrılan tirübünde “Barça+Fener=sevgiler” pankartını da biz asmadık.Üç.

Bu tip davranışları başlatan ve Galatasaray afişini yumrukla parçalayıp zafer pozları veren FB’li eski yönetici Ömer Çavuşoğlu’dur, unuttunuz mu? Dört.

Ne var şimdi bunda, Moskova da yaşayan GS’li taraftarlar ÇSKA’ya başarı dilemişler. Aliler, Ahmetler, Mehmetler mi oynadı da başarı dilemediler! Alex, David, Carlos, Edu , Lugano ve Kezman bir de sonradan vatandaşımız olan Aurelio... Moskovalı GS’ lilar Brezilya B Takımı yerine ÇSKA’yı desteklemiş, ne yapacaklardı başka! Beş.

Dünkü maçta Volkan ve Önder haricinde takımda Türk yoktu. O kadar Türk Bayern Münih’te de oynuyor. Avrupa'da Bayer’ni desteklemediğim gibi Feneri de desteklemiyorum, deme hakkımız yok mu? Altı.

Bakın; Galatasaray’ın Rusya’da bile taraftarları var, bütün dünyada olduğu gibi. Eğer Rus Galatasaray taraftarı kendi takımını tutuyorsa gayet normal, derdiniz ne? Yedi.

Eden bulur, zamanında yaptıysan sana da yapıldığında gücüne gitmeyecek. Herkes hür iradeye sahip olduğuna göre rakibinin rakibini desteklemesi kadar doğal ne olabilir ki? Bu konuyu kimse de Milli mesele yapmasın, bu sadece sportif bir rekabet olarak algılanmalıdır. Bunu da en iyi anlaması gerekenler siz FB’li lersiniz Çünkü patenti size aittir, unuttunuz mu? Sekiz.

Kendisine Fenerbahçe Cumhuriyeti deyip, Brezilya B milli takımıyla sahaya çıkanların neresi Türk takımı? Dokuz.

Sadece Türk olduğum içim neden FB'yi desteklemem gerektiğini anlamış değilim. Yapılan iş futbol, ülkeler savaşı filan değil. CSKA bana FB'den daha sempatik geliyorsa kim karışabilirki? Kendisine Fenerbahçe Cumhuriyeti deyip, Brezilya B milli takımıyla sahaya çıkanlara nasıl Türk takımı diyebilirim ki, içime sindiremiyorum! ON:

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..