Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '19

 
Kategori
Psikoloji
 

Motivasyon ve Profesyonellik

Profesyonellik nedir? İşini yapmak ile işini yerine getirmek arasındaki fark nedir? Yaptığınız işte ne kadar mutluyuz veya ne kadarını profesyonelce yapıyoruz?

İş ve profesyonellik muhteşem bir ikili. Ne iş yaparsan yap ne kadar profesyonel olduğun önemli. Aşçısından dişçisine kadar hangi iş olduğunun önemi yok. Her meslek ve her sanat kendi alanında eğitim almamız  gerekir. Sunduğumuz hizmet ve iş ahlakımız işimize şekil verir.

Motivasyon; bir çok firmanın, şirketlerin, mağazaların ve tüm iş kollarında motivasyon çok önemlidir. Başarılı olmak isteyen herkes için önemli olan bu kavram nerdeyse tüm iş planlamasını etkileyebiliyor. Çalışanlar ve iş verimliliği açısından motivasyon en temel amaç oluyor. Peki nedir motivasyon aslında güdülenmedir. Yani;bir işi yaparken iy düşünceler ile hareket ederek daha verimli çalışabilmektir. Motivasyon da bizi etkileyen dış etmenler ve psikolojik sorunlar aza indirgenerek iş verimimizi ayakta tutabilmektir. Motivasyon aile ile başlar doğum ile birlikte, zamanla okul, arkadaş ve iş ortamı eklenir. Temelde ihtiyaç olan güdü ile başlar motivasyonumuz ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda oluşur. Kişi kendini psikolojik ve fizyolojik eksiklğinde motivasyon devreye girer. Zamanla ihtiyaçların artması ve bir nevi yaşam telaşı içinde geçen süreçlerde motivasyon çok daha alt seviyelere inebiliyor.

Motivasyonda olması gereken en önemli kavram inanç zamanla zayıflıyor. Çünkü ihtiyacından çok daha fazlasını kendinden talep ediyor ve yıpratıyoruz. Olması gerekenden çok daha fazlasını kaldıramayan insan psikolojisi yıpranıyor ve elde edilen iş verimi düşmeye ve zamanla büyük zararlara yol açıyor. Hem maddi hemde manevi olarak yaşana bu süreçte bedende fizyolojik olarak tepkiler vermeye başlıyor. Siz kedinizi yıpratırken aslında olan hem ruhunuza hemde bedeninize verdiğiniz büyük hasarlardır. Tabi bu şekilde çalıştığımız iş yerine ve yaptığımız işte verim düşer. Profesyonellik ikinci planda kalmaya başlar. Çok çalışmak değil yerinde ve kaliteli çalışmak bizi profesyonelleştirir. Motivasyonumuzu denge tutar ve verimliliğimizi artırır. İnsan sağlığı hem ruhen hem de bedenen çok hassastır.

 
Toplam blog
: 12
: 68
Kayıt tarihi
: 08.03.19
 
 

balıkesir üniversitesi bandırma iktisadi ve idari bilimler maliye mezunu.anadolu üniversitesi işl..