Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Motor Spor Klubunden Ağaç Dikme Festivali

Motor Spor Klubunden Ağaç Dikme Festivali
 

Kayoff Motor Spor Kulubunden Ağaç Dikme Festivali


Kayseri’ nin ilk motorspor kulübü olan Kayseri Off-Road Kulübü’ nün düzenleyip, geleneksel hale getirdiği ağaç dikme festivaline kulüp üyeleri yoğun ilgi gösterdi. İl Orman Müdürlüğü’ nün destekleri ile gerçekleştirilen organizasyonda yüzlerce çam fidanı toprakla buluştu.  
Talas ilçesi Zincidere mahallesi sınırlarında düzenlenen şenliğe çocukları da dahil edip gelecek nesillere tabiat sevgisini aşılamayı amaçlayan kulüp yönetimi, Kayseri ilinin tüm ilçelerinde bu etkinliği tekrarlamayı amaçladığını paylaştı. 
 
Kayseri Off-Road kulübü başkanı Savaş Özgülbay yaptığı açıklamada; ülkemizde offroad sporunun son yıllarda hızla yaygınlaştığını, makine-insan birlikteliği ile zorlayıcı doğa şartlarında mücadeleyi amaçlayan bu motorsporuyla ilgilenen insanların, egolarını ve kimliklerini şehirde artlarında bırakıp kenetlenmiş bir ekip olarak zorlu parkurlarda gerek mental gerek ise fiziki efor harcayarak günlük hayatın stresinden uzaklaştığını belirtti. Kayseri ilinde yer alan tüm ilçelere gezi düzenlediklerini belirten Özgülbay; yollardan ve yerleşim yerlerinden uzakta düzenlenen bu gezilerde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri ile daha yeşil bir Kayseri için çaba sarf ettiklerini açıkladı.  
 
Sözlerine devam eden Özgülbay; baba-çocuk günü adını verdiğimiz etkinliklere çocukların da dahil edilmesi ile, modern dünyanın çocuklarımızı tabiattan uzaklaştırmasına engel olduğumuz gibi hem onlara doğa ile baş başa bir gün yaşatıp hem de doğada yaşamaya dair tecrübelerimizi aktarıyoruz. Yaptığımız kamp organizasyonlarında ideal konaklama lokasyonu belirleme, uygun yakacak temini, arazide yiyecek temini ve yemek pişirme yöntemleri gibi bilgileri paylaştığımız çocuklarımızın özgüvenleri yüksek bireyler olması için çaba sarf ediyoruz.
 
Kayseri Off-Road kulübünün çevre hassasiyetlerine de değinen Özgülbay; halihazırda on yedi üyesi bulunan kulübün tüm üyelerinin doğal yaşama azami saygı gösterdiğini ifade ederken maalesef kulüp üyesi olmayan kimi vatandaşların meralara ve ekili arazilere zarar verdiğini duyduklarını, bu gibi olumsuz vakaların tekrarı durumunda, kulübümüze sorumlulara ait plakaların bildirilmesi halinde yasal sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.
 
 
Toplam blog
: 10
: 300
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

Kayseri de yaşıyorum Kayseri TED Koleji mezunuyum Kendime ait iş yerim : Aps Artistic Photo Studı..