Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Otomobil
 

Motorsiklet kazaları...

Motorsiklet kazaları...
 

Motorcunun Kaderi


Antalya'da yaşayan birisi olarak gözlemlediğim acı bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Her gün ve akşam, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin önünde veya her sabah Hastane morgunun önünde beklerseniz motorsiklet kazaları ile ilgili ilginç ve bir o kadarda acı bir manzara ile karşılaşırsınız.

Her gün mutlaka bir kaç tane trafik kazasında yaralanmış motorsiklet sürücüsü acile getirilmektedir. Her sabah en az bir motorsiklet kazasında hayatını kaybetmiş insanımız, hastane morgundan aileleri tarafından alınmaktadır.

İnsanlarımız kendi hayatlarını hiçe sayarak, emniyetsiz ve dikkatsiz bir şekilde motorsiklet kullanmaya devam etmektedir. Hem kendi hayatlarını ve hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye sokmaktadırlar. Özellikle gencecik hayatlar kayıp gitmektedir.

İnsanların yaşadığı ortama, mahalleye, şehre ve ülkeye karşı sorumlulukları vardır. Bunlardan bazıları da o toplumun kurallarına uymaktır. İnsanı yetiştiren aile ve millete karşı sorumluluk taşımayan bu kişiler, motorsiklet kazalarında hayatını kaybetmektedirler.

Ailesine karşı sorumluluğu, bireyi yetiştiren, büyüten ve okutan ailesine karşı olan sorumluluğunu taşımalı ve yerine getirmelidir. Bir insanın yetişmesi hem uzun zaman almakta ve hem de bir o kadar da maliyetli olmaktadır.

Bir insanın kaybı, hem ailesine ve hem de ülkesine acı, zaman ve maliyet olarak yük getirmektedir. Halbuki kurallara uymuş olsalar, trafik kazaları çok düşük rakamlara inebilecektir. Ölümlü ve ağır yaralı kazalar azalacaktır.

Sonuç olarak, hız kurallarına uymak, kask kullanmak, trafik içerisinde saygılı ve anlayışlı sürüş yapmak, hayatınızı önemli ölçüde uzatacaktır.

Kazasız günler diliyorum. Aman biraz dikkat diyorum. Saygılarımla. İdris Elmas
 
Toplam blog
: 13
: 1097
Kayıt tarihi
: 07.12.06
 
 

1965 Manavgat doğumluyum. Eğitim ve öğrenim yaptıktan sonra iş hayatına atıldım. Çalışma hayatım ..