Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Mourinho farkı; Barcelona 1-Inter 0

Mourinho farkı; Barcelona 1-Inter 0
 

sporx.com


Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu; Inter-Bayern Münih! Avrupa'daki iki favori takımım kapışacaklar.

Barcelona sahaya stoperde Toure, sol bekte G.Milito'yla çıktı. Bu, bana çok ilginç geldi. Tersi bir durum olsaydı daha iyi olurdu. Inter ise hemen hemen alışkın olduğumuz bir kadroda sahaya çıktı. Ve şimdide maça geçelim.

Mourinho'nun amacı, ilk maçta olduğu gibi Barcelona'yı durdurmaktı. Topa daha az sahip olup, rakibe boş alan bırakmamak istiyordu. Barcelona'ysa bildiğimiz gibi.

Nitekim maç başladığında öyle oldu; Barcelona oynamak istiyor, Inter oynatmamak istiyordu. Inter'in takım savunmasına hayranım doğrusu ve birde Milito'ya... Barcelona paslaşıyor da paslaşıyor, ortadan geliyor, sağdan soldan geliyor yine pozisyon bulamıyor. Inter takımı yap-boz gibi. Yap-bozda parçaları birleştirir, bir bütün haline getirirsiniz. Inter'de aynen öyle. Karşılarında Barcelona gibi amansız bir takım olmalarına karşın, oyunu kendi yarı alanında, kısıtlı bir alanda oynayıp, Messi'ye ve Barca'ya boş alan bırakmıyor.

28'de Motta oyundan atılıyor, ve yine aynı anlayışta, aynı seyirde oyun devam ediyor. Barcelona'nın da Inter'in de net pozisyonu yok! Olacak iş değil, ve ilk yarı bitiyor.

İkinci yarı Barcelona maçı koparır derken, yine tık yok Inter'de. Guardiola, Milito'yu çıkarıp Maxwell'i alarak ikinci yarıya başlıyor (bence büyük bir hata, Toure çıkmalıydı). Ibra çıkıyor, Busquets çıkıyor ama aynı. Barcelona en tehlikeli pozisyonunu 82'de bulabiliyor ancak. Ivan Cordoba'nın oyuna girmesi ve Milito'nun çok yorulmasıyla.

Pique, usta işi bir gol atıyor ama nafile. Mourinho'nun zekası, Messi'nin yeteneğini yeniyor! Ve gururlu bir zaferle Mourinho sahaya dalıyor! Helal olsun Mourinho, futbol zekan önünde bir kez daha eğiliyorum...

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..