Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Moyemaykoya

Moyemaykoya
 

mavi tepeler


Emeklilik; insanın belli bir iş süresinden sonra dinlenmeye ayrılmasıdır. Siz de bunu tamamlamak üzerseniz. Ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla dürüst bir memuriyetle sıkıntılı stresli olmasına rağmen 23 senelik bir süreci devirmişsiniz. Bu herkese nasip olmaz. Dürüst ve çalışkanlığınızla devlete hizmet vermişsiniz.(Mesai dolduran devlet memurları biliriz) Öncelikle sizi tebrik ederim.Aslında devletin sizin gibilere ihtiyacı vardır.Bence siz kararınızı yeniden gözden geçirin derim.Yazınızda da 16 Nisan demenize rağmen sanki bir kararsızlık hissediyorum.

Mevlana der ki; En çok bolluk getiren yağmur alınteridir. Alın teri ile kazanılan başarı para gibi şeyler harcanırken insana haz verir. Başarı tecrübelere, para da hayatın elzem olan ihtiyaçlara harcanır.İyilik ve güzellikler de unutulmamalı.Başarı açılan bir kapı değil, çıkılan merdivendir.Emekliliğe aday olanlar; bu merdiveni çıkmışlarsa hakkettikleri nice nice şeyler vardır. Sahip olduklarımızın değerini bilip; sahip olamadıklarımız için üzülmediğimiz ve kaybettiklerinizin değerini anladığımız zaman başarılı oluruz.

Emekli olanlara ben diyorum ki ve özellikle Moyemaykoya;

Eğer kendinize yön arıyorsanız yolunu kaybetmiş birine sormayın.Geçmişi bir kitap olarak kullanın, eviniz gibi değil.

Hayatınızı bir para kazanma denemesi olarak asla kullanmayın. Yaşamınızı yaşayarak geçirin.Çünkü cennete gitmenin iki yolu vardır. Gerçekten öldüğünüz zaman bir de gerçekten yaşadığınız zaman. Kendinizi ve başkalarını motive etmenin yollarını öğrenin ve mutlaka hayatınızın her kademesinde ihtiyaç duydukça bunları uygulayın.

Şu anda yaşadığınız hayatı gerçekten yaşamak istiyor musunuz? Eğer yaşamak istiyorsanız sorun yok. Ama yaşamak istemiyorsanız neler yapmanız gerektiğini kendinize sorun ve öğrenin. Yaşadığınız küçük başarılara yoğunlaşarak ulaşmak istediğiniz büyük başarıların engellenmesine izin vermeyin. Yapamayacağınız şeyler üzerinde fazla yoğunlaşmayın. İlk önce yapmanız gerekip de yapabileceklerinizi yerine getirmeye çalışın.

Her gününüzün ve hatta saatinizin kontrolü sizde olsun. Zamanın kontrolünü sakın zamana bırakmayın. Çünkü zaman ırmak misali başıboş akmaya heveslidir. Onun önüne set çekip kontrolünüz altına almalı ve ondan elektrik elde etmelisiniz.

Sizin elinizi kolunuzu bağlayan inançlar değil güçlendiren inançlar seçin. Çünkü kendiniz hakkında nasıl bir inanca sahipseniz siz osunuzdur aslında.

Ayrılırken; bulunduğunuz ortamda bulunanları asla kırmayın. Çünkü bir daha bulamayabilirsiniz. Hayat kısa.

Stresinizi göğüsleyin, karşılayın, selamlayın ve başarıyla alt edin. Yaşanan her olayın ardında bir hayır gizlidir. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. " Siz emeklilik düşüncesi olan birisiniz. Eğer ki ayrılmaya karar vermiş ve ayrılmışsanız; " Geçmişteki hataları tekrarlamayın. " Geçmiş iptal edilmiş bir çektir." Gelecek için kaygılanmayın. " Gelecekteki güzel günlerin seneti sizin elinizde. Bu dünya dev bir tiyatro oyunudur. Bir sahnesi Mardin’de bitmiş, yada başlamıştır. Acı ve trajedi sahnelerinin sizi üzmesine izin vermeyin. Başkalarına yardım etmek için zaman ayırın, endişelerinizi hemen unutacaksınız. Sizi eleştirenler aslında sizi ileri götürmek için aracılardır, öyleyse onları sizin için iyi dilekte bulunanlar olarak kabul edin. Başkalarını arkalarından eleştirmeyin. Affedin ve unutun. Başkalarına mutluluk verin, hiçbir zaman üzüntü vermeyi düşünmeyin. Zihninizi gözlemleyin, zihin trafiğinizi kontrol edin. Böylece gereksiz düşünceler olmaz. Gülmek stresin panzehiridir. Hatalarınıza gülüp geçin ama lütfen başkalarının hatalarına değil!

Mevlana derki;”Dikenden gül bitiren kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir.”Onun için Mevla’ya güvenin.

BUGÜN YAŞAMINIZIN GERİ KALANININ İLK GÜNÜ OLMASI DİLEĞİYLE…

 
Toplam blog
: 15
: 3418
Kayıt tarihi
: 22.02.09
 
 

Mardin doğumlu, evli ve 3 çocuk babası olup üniversite mezunuyum. Mardin'de yaşıyorum. ..