Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mozaik pasta

Mozaik pasta
 

Tüm çocukların en sevdiği pastalardan birisi de hangisi derseniz mozaik pastadır. Hiç pasta yemeyen çocuklar ve büyükler bile mozaik pastaya hayır diyemez. Çünkü onun çok özel olan tadı çikolata bağımlılığı gibidir. Hele de yaz günü olursa soğuk soğuk insana çok iyi gelir. 

Sıcak bir yaz günü çarşıda dolaşırken iki tane genç bayandan birisinin ötekine "Eve gidince bir mozaik pasta yiyelim soğuk soğuk" dediğini duyunca kendi kendime gülümsemiştim. Demek ki sadece mozaik pastayı seven sadece bizler değildi. 

Buzdolabında günlerce dursa da bozulmaz çünkü buzlukta saklanır. Sadece tadını yumuşak sevenler için beş dakika dışarıda bekletilmesi yeterlidir. Kimisi de kıtır olanı sever ben daha ziyade dişi ve mideyi zorlamayan yumuşak mozaik pastayı tercih ediyorum. 

Ölçülerine dikkat edildiğinde size enfes bir tat. 

Malzemeler: 

300 gram pötibör kakaosuz bisküvi 

1 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt 

2 çorba kaşığı toz şeker 

125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı (sıvı yağ olmaz) 

3 çorba kaşığı siyah kakao 

Yapılışı: 

Öncelikle bisküviler genişçe cam bir kabın veya tencerenin içine tek tek kırılarak (5-6 parçaya ayılarak) konulur. Çok küçük olursa parçalar hamur olur. 

Daha sonra büyükçe çukur bir tabağın içine 1 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı soğuk süt konulur. İyice karıştırılır ve bulamaç haline getirilir. 

Ocağa konulan ufak bir tavanın içine 125 gram tereyağı veya margarin konulup kısık ateşte eritilir. İyice yağ eriyince içine hazırlamış olduğumuz kakaolu sıvı karışım yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir ve karıştırarak kaynama noktasına gelinceye kadar pişirilir. 

Daha sonra bu sıcak sos bisküvilerin içine hızla soğutmadan dökülür ve bisküviler hırpalamadan iyice karıştırılır. 

Daha sonra temiz bir naylon poşetin içine bu bisküviler konulur ve elle şekil verilerek ağzı sımsıkı kapatılır ve buzdolabının buzluk kısmına koyulur. 

1 saat sonra yenilmeye hazırdır ama ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olur. Servis yapmadan önce tabakta beş dakika hafif yumuşamasını bekleyip servis yaparsak daha lezzeti olur. 

Sağlıklı ve huzurlu günler dileğiyle, sevgiyle kalın. 

Sibel Koçarslan 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..