Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

MSGSÜ AŞK İKSİRİ İLE TATİLDE

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI OPERA ANA SANAT DALI ÖĞRETİM YILINI GÜZEL BİR TEMSİLLE NOKTALIYOR.
MSGSÜİDK Opera Ana Sanat öğrencileri, 2021-22 öğrenim yılında oldukça yoğun bir çalışma sonunda, yıl sonunu tatlı bir etkinlikle sonlandırmaya hazırlanıyorlar. Bölüm Başkanlığını Doç. Dr. Tülay Hatip'in yaptığı Opera bölümü öğrencileri, bir yıllık sanat eğitimlerinin son noktasında izleyenlerine güzel bir iksir sunarak, onları büyülemek niyetindeler.
Öğrenciler İtalyan Belcanto ustalarından G.Donizetti'nin çok sevilen operası Aşk İksiri ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar.
Sanat yönetmenliğini Doç. Dr. Tülay HATİP'in yaptığı operayı Aytaç MANİZADE tarafından sahneye konulacak.
Piyanoda Fügen YİĞİTGİL, dekor tasarımında Efter TUNÇ, Koro Şefliğinde Ceyda AYANOĞLU, Opera interpreteryasyonu Paolo VİLLA ile Fügen YİĞİTGİL'in yaptığı oyunun korrepetitörliğini Ozan ZENCİR ile Önder CEBECİ, sanat yönetim yardımcılığını Bektaş Ozan KUTLAR ve Reji asistanlığını da Duha ALKAN üstlenmiş.
Operada solist olarak ise şu isimleri alkışlamaya hazırlanıyoruz:
Adina: Pelin ÖLÜÇ
Nemorino: Ethem İNCİ
Belcore: Oktay GÖZCÜ
Dulcamara: Akın KAYTAN
Gianetta: Ayşe Bergin ve Meltem NARİNÇ
Operada İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Korosu da sahnede yer alacak.
16 Haziran 2022 akşamı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya sahnesinde sahnelenecek olan Donizetti'nin bu güzide operası, Osmanlı döneminde Naum Tiyatrosunda ilk sahnelenen operalardan da biridir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Devlet Konservatuvarı, Sahne Sanatları Bölümü, Opera Ana Sanat Dalı öğretim üyeleri ve öğrencilerine, bu güzel etkinlik için başarılar diliyor ve yürekten kutluyorum.
İSMAİL HAKKI AKSU

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..