Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '08

 
Kategori
Futbol
 

MTK Buda5te

MTK Buda5te
 

Fenerbahçe yeni kadrosu ile ilk ciddi sınavını bir hafta önce MTK karşısında vermişti, bugün de ikinci ciddi sınav sarı lacivertliler adına başarıyla tamamlanmış oldu.

Farklı skoru bir tarafa bırakırsak, bu maçtan çıkarılması gereken 2 sonuç bulunuyor. Bunlardan ilki Aragones’in Zico’dan farklı uygulamaları ve ikincisi de kadro büyük ölçüde aynı kalsa da oyuncuların yeni sezonda yeni görevlere soyunmuş olmalarıdır.

Aragones’in disiplinli, açık sözlü ve ciddi anlayışı herkes tarafından evvelden beri biliniyordu. Tecrübeli teknik adamın bu özelliklerinin Fenerbahçe’ye yansımasını da hemen hemen her maçta görüyoruz. Her şeyden önce ilk maçta elde edilen 2 farklı skor ve bundan da önemlisi rakibin mutevazı kadrosuna karşın Aragones bu maça elindeki en iyi kadro ile başlayarak hem bu maça hem de işine ne denli ciddi yaklaştığını göstermiş oldu. Sahaya yayılış bakımından da geçen sene Zico’nun en çok eleştirildiği nokta olan tek forvete bağlı olarak savunmaya dönük anlayıştan uzak bir tablo çizen Aragones Semih, Uğur, Kazım ve Güiza’yı birlikte oynatarak gerektiği maçlarda hücüma ağırlık verebileceğinin sinyallerini verdi.

Fenerbahçe’de oyuncuların yeni sezondaki görev değişiklikleri için en çarpıcı örnekler Alex ve Semih. Semih bu maçta tam 4 gol atmasına karşın aslında geçen seneki gibi uçta değil Güiza’nın arkasında oynadı. Ancak gol vuruşlarındaki becerisi ve futbol zekası tecrübeli oyuncunun geçen senelere oranla geride oynamasına karşın birbirinden güzel goller atmasını sağladı. Alex ise Fenerbahçe’ye geldiğinden beri bu kadar geride oynamamıştı. Bu maçta adeta ileriye çıkabilen bir ön libero görüntüsü çizen Alex’in bir çok defa Volkan’dan top aldığını ve Selçuk’a pas verdiğini gördük. Elbette bu pozisyon, ki geçen seneki Aurello pozisyonudur, geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde asist şampiyonu olmuş Alex için uygun değil ancak muhtemelen tekniğinden dolayı Aragones kendisine bu maçta böyle bir görev verdi. Hem Alex’in oyuna katkısını artırmak hem de burada oynayacak oyuncunun bu bölgeye daha aşina olacak olmasından dolayı ön libero mevkisine bir transfer yapılması Fenerbahçe’yi en az iki adım ilerletecektir.

Semih Şentürk

Fenerbahçe’nin rakibini 5-0 yendiği maçta La Liga’nın gol kralı yerine gollerin 4’ünün Super Lig gol kralından gelmesi bakıldığında çok önemli bir veri. Gol kralı olduğu geçen sezon da dahil olmak üzere, geride kalan bir çok sezonda yedek kulübesinde oturmak zorunda kalan ancak istek ve çalışmasından hiçbir şey kaybetmeyen Semih, Aragones yönetiminde bambaşka bir oyuncu olacak gibi görünüyor.

Güiza

La Liga’nın geçen sene en çok gol atan futbolcusu ve Euro 08’in de başarılı isimlerinden Güiza için Fenerbahçe formasını terlettiği kısa zaman dilimi sonrasında kesin bir yargıya varmak zor. Ancak İspanyol oyuncu şu ana kadar zaman zaman çok kötü vuruşlar yapan bazan da bir ters çalımı ya da şutu ile bir anda dikkatleri üzerine çeken yapısı ile klasik bir santrafor görüntüsü verdi.

Kazım Kazım

Tıpkı Güiza’nın klasik bir forvet olması gibi Kazım da klasik bir kanat oyuncusu ve gerek topla oynamaları gerekse adrese teslim ortaları ile yine Fenerbahçe’nin sivrilen isimlerinden biri olacak gibi görünüyor. Diğer taraftan Kazım’ın ciddi olmadığı ve laubali davrandığı yönündeki eleştiriler çok yersiz ve gerçek dışı. Zira bu zihniyette bir futbolcu asla bu maçta olduğu gibi rakibine taban girmek gibi sert bir faul yapmazdı.

Sonuçta kendi seviyesinin altında olan bir takımı bu seviye farkının hakkını vererek saf dışı bırakmayı başaran Fenerbahçe’nin aynı başarıyı Partizan karşısında da göstermesini ve adını ŞL gruplarına yazdırmasını dilerim.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..