Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
Teknoloji
 

MTSO ve TUBİTAK, “üniversite-sanayi işbirliği için finansman fırsatları” seminerini gerçekleştirdi.

MTSO ve TUBİTAK, “üniversite-sanayi işbirliği için finansman fırsatları” seminerini gerçekleştirdi.
 

Uzmanlar,seminere katılanlara geniş bilgiler verdiler.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren , AB İşletmeler Ağı tarafından, Mersin Üniversitesi ve Tarım-Gıda Platformu'nun da katkıları ile “Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin Finansman Fırsatları” konulu seminer, Mersin Hilton-Sa Oteli Balo salonunda gerçekleştirildi. Seminerin , öğleden önceki bölümünde TÜBİTAK uzmanlarınca , Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Tarım-Gıda ve Biyoteknoloji Başlığı, EUREKA, EUROSTARS ve KOBİ Programları hakkında bilgiler verildi.

Milliyet.blog Yazarı Arkadaşımız Ahmet Metin Türkoğlu’nunda katılarak izlediği seminer esnasında TUBİTAK AB Çerçeve Proğramları Ulusal Ofisi’nden Nihan Eryılmaz ve Betül Macit, seminere katılanlara , AB 7.Çerçeve Proğramı hakkında genel bilgiler verdiler.Uzman Eryılmaz, , AB 7.Çerçeve proğramı ‘’Gıda, Tarım, Balıkçılık ve Biyoteknoloji’’alanında 2010 yılında desteklenecek ‘’Teknoloji Konuları’’hakkında genel bilgiler verdi.Daha sonra söz alan Macit ise şunları söyledi’’ Bu proğramlarda Ulusal destek ile Uluslar arası işbirliği yapma imkanları apaçık ortadadır. Bizler proje sahiplerine elimizden gelen tüm desteği vereceğiz’’dedi. Profido Fidancılık İşletme Sahibi Hamdi Nezir’de söz alarak yaptığı çalışmalar hakkında seminere katılanlara bilgiler verdi. Nezir, AB 7.Çerçeve Proğramı ‘’Kobiler Yararına Araştırmalar’’ alanında desteklenen STINPLANT Projesi kapsamında, projenin işletmeye katkısı hakkında seminere katılanları aydınlattı.

Nezir’in konuşmasının ardından Mersin Hilton-Sa Greenhous Restaurantta öğle yemeği gerçekleştirildi. Öğleden sonra ise İzgören Akın Firması’ndan uzmanlar moderatörlüğünde ‘’İletişim ve İşbirliği Çalıştayı’’gerçekleştirilerek seminer sona erdirildi. Seminere katılan ünlü simalar arasında MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MEGİAD eski Başkanı Kasım Tanrıöver, MESİAD Başkanı Ali Doğan, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Güler, İhracatçı Kemal Kaçmaz, Durhasan Yıldırım, TARGID Genel Müdürü Mustafa Asparuk ve MTSO Proje Şefi Özlem Homurlu'da vardı. Katılımcılar bu tür etkinliklerin daha sık tekrarlanmasını isteyerek memnun ayrıldılar.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..