Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '14

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

MTV ve trafik para cezası borçlarında fırsat zamanı

MTV ve trafik para cezası borçlarında fırsat zamanı
 

Maliye Bakanlığı, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını içeren torba yasa ile ilgili kampanya kapsamın da, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV),  trafik para cezası olan 5 milyon civarında bulunan araç sahiplerine mektup gönderecek ve söz konusu araç sahiplerini borçlarını ödemeye davet  edecek.

AA’nın haberine göre, Torba yasa’nın Maliye Bakanlığı'nı ilgilendiren  kısmının kamuoyuna tanıtımı amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığınca tanıtım ve  bilgilendirme kampanyasına, "Vergide fırsat Zamanı" sloganı ve logosuyla 13 Ekim 2014  tarihinde düzenlenen tanıtım ile başlandı ve kanundan yararlananların ilk  taksit ödemelerini yapacağı son tarih 31 Aralık 2014'e kadar devam edilecek.

Ayrıca vergi dairesi idarecileri kampanya kapsamın da, torba yasadan en çok faydalanacak MTV ve trafik para cezası borçlularını bu fırsattan yararlanmaya davet ederek, araç sahiplerinin borç sorunlarının sona ereceğini  ifade ettiler.

Torba yasa ile 30 Nisan 2014 tarihinden önce tahakkuk eden MTV ile kesilen trafik para cezalarından 11 Eylül 2014 tarihi itibarıyla kesinleşmiş borçlara yapılandırma imkanı getirildiğini belirten idareciler, yasadan faydalanılması  halinde bu borçlara ilişkin birikmiş faiz ve gecikme zammı tutarından vazgeçilecek ve yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranında güncelleme yapılarak borç yükünde önemli bir indirim sağlanacak, denildi.

İdareciler, amaçlarının yasadan yararlanabilecek herkese ulaşmak olduğunu ve kanun kapsamına alınan konularla ilgili borcu olan herkesin, bundan faydalanması gerektiğini sözlerine ekledi. 

 
Toplam blog
: 77
: 603
Kayıt tarihi
: 28.12.12
 
 

Lisans, Serbest, Mesleki konular ve mevzuat değişiklikleri  ''İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkid..