Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Muamma: PKK’nın 1 numarası öldürüldü mü?

Muamma: PKK’nın 1 numarası öldürüldü mü?
 

milliyet.com.tr'den...


Beş gün önce, Bahoz Erdal (Fehman Hüseyin)’e suikast düzenlenip öldürüldüğü iddia edildi. Ama ortada bir ceset gözükmüyor. Bizim Başbakan’dan ABD sözcülerine kadar kime sorsanız; ya “bilmiyoruz” veya “teyit etmeye çalışıyoruz” gibi cevaplar alıyorsunuz!

Böyle bişey olabilir mi?

Bir kişi ya sağdır, ya ölü!

x   x   x

Neden 1 numara?

Onun, terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden biri olduğu söyleniyor. Sözde askerî kanadın başında olduğu, büyük eylemleri onun planladığı, örgüt içindeki infaz emirlerini de onun verdiği söyleniyor. Son yıllarda Suriye’de bulunduğu, Suriye’deki PKK’yı (PYD/YPG) yönettiği bildiriliyor. Örgüt içinde çok etkili olduğu, Kandil’deki üst düzey yöneticilerin de ondan çekindiği, hatta “korktuğu” yorumları yapılıyor. İşte bu bilgiler ve yorumlar Bahoz Erdal’ın, PKK içinde 1 numara olduğunu gösteriyor.

Kimi haberlere göre 7, kimilerine göre de 14 korumasının olduğu, yani çok iyi korunduğu anlaşılan bu elebaşının 08 Temmuz Cuma akşamı bir suikastla öldürüldüğü duyuruldu. Bunu duyuran örgütü de dünya yeni duydu: Tel Hamis Tugayları! El-Kaide’den kopan, Suriye’de rejime karşı savaşan bir örgütmüş. Bu örgütün sözcüsü Halil El Hasekavi, kesin bir dille ve bir videoyla destekleyerek(!) Fehman Hüseyin’i öldürdüklerini söylüyor.

Fırat Haber Ajansı ise, PKK’nın, iddiayı yalanladığını, Bahoz Erdal’ın “görevinin başında” olduğunu bildirdiğini iletiyor.

Ortada çok tuhaf bir durum var: Tel Hamis, Bahoz’u öldürdüğünü söylüyor ancak bununla ilgili olarak yayınladığı video “sahte” çıkıyor… PKK, iddiayı yalanlıyor ama Bahoz Erdal ortada yok!

Haddizatında, birinin sağ olduğunu kanıtlamak çok kolay değil mi: Çıkarsın bir canlı yayına veya çekersin yeni bir video, gönderisin ajanslara ve kanallara, olur biter!

Demek, Fehman Hüseyin ne sağ, ne ölü?

O vakit ne olabilir?

Ağır yaralı!

Suikast doğru ama öldüğü yalan olabilir…

Sağ-selim bir görüntüsü de ortaya çıkmadığına göre; biyerlerde, tam teşekküllü bir hastanede tedavi ediliyor olabilir. YPG için, “kara gücümüz” diyen “büyük güç”ün himayelerinde…

Onun için ne sağ olduğu görüntülenebiliyor, ne de öldüğü kanıtlanabiliyor!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..