Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Muammer Kaddafi çıldırmış

Muammer Kaddafi çıldırmış
 

internetten


Libye lideri Muammer Kaddafi, sözde cumhuriyetler birliği (Cemahiliye ) diye adlandırdığı diktatörlüğünün temelleri sarsılınca kendi bekası için halkına reva gördüğü muameleleri bütün dünya ibretle ve hayretle tv ekranlarından çeşitli basın organlarından günlerdir izlemektedir. 

Kaddafi, adeta halkını benzin döküp yakmakta ve gerekirse petrol kuyuarına da havaya verme tehdidinde bulunmakdadır. Böyle bir canlıya insan denebilir mi? Kelimenin tam anlamıyla bir canavar demek daha uygun olur. 

Günümüzün iletişim çağında insanları uyutup kandırmak mümkün müdür? Başka ülkelerin (uygar dünyanın) insanlarının halkının sahip olduğu demokratık insan hakları Libya halkının da hakkı değil midir? 

Kaddafi artık nekadar zulüm yaparak kendi halkının başkaldırmasını bastırmaya çalışırsa çalışsın asla başarılı olması mümkün değildir. Tam aksine yaptıkları, yangına benzin püskürtmektir. Kaddafinin yaptıkları bizzat kendi sonunun daha hızlı gelmesini sağlayacaktır. 

Irak, Tunus, Mısır, gibi ülkelerin benzer yönetim şekilleri nedeniyle neler yaşadıkları, Kaddafi denilen zorbaya hiçbir ders vermemiş olacak ki, halen direnmeye devam ediyor. Bu bahsettiğim ülkelerin liderleri ne oldular.? 

Birçok aksaklığına rağmen Demokrasının insan yaşamına kattıklarını görmek için bu olayların bir ders olabileceğini düşünüyorum. Yani bu şer durumdan böyle bir hayır da doğacaktır. 

Sözü fazla uzatarak, okuyucularımın başını ağartmak istemem. Sadece Türkiye Cumhuriyeti ile Libya gibi sahte cumhuriyetlerin arasındaki farkı göremeyenler varsa onların da bu farkı görmelerini isterim. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..