Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Mübarek bayram

Mübarek bayram
 
Sevgili Okurum; Bildiğiniz üzere Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı da Müslümanların dini bayramıdır. Bu açıdan Kurban kesimi, İslam dinince tüm Müslümanlara verilmiş bir emirdir. Dolayısıyla bu emri yerine getirmenin kişilere ve topluma büyük ‘faziletleri’ vardır. Mesela kesilen kurbanın etinden eşe, dosta, akrabaya, komşuya ikram edilir.  Özellikle ihtiyaç sahipleri için kurban etinden büyük bir pay ayrılır. Çünkü bu bayram  kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma, ve misafirperverlik bayramıdır. Dolayısıyla empati duygusunun yoğun şekilde yaşandığı bir bayramdır. 
 
O vakit, bu bayramda yardımlaşmanın, iyilik yapmanın güzelliklerini toplumun bütününe yayalım. Maddi imkanları yeterli olan insanlar kurban keserek, Kurban ibadetini yapsın ve fakirlere, akrabalarına ve komşularına yardımda bulunarak, onları sevindirsinler. Binaenaleyh, bu bayram birçok iyiliğe de vesile olmaktadır. Bayram olması dolayısı ile insanlar birbirlerini ziyaret eder, hal hatırlarını sorarlar. Varsa küskünler birbirlerini selamlar, barışır ve barıştırılırlar.
 
Özet olarak, Kurban Bayramı, iki dini bayramımızdan bir tanesidir. Bu bayramı dinimize uygun bir biçimde geçirmek, yani kurban kesip dağıtmak ve o etten kendimiz de yemek hepimizin dini borcudur. Bu yüzden bayramımızı hakkını vererek, en güzel şekilde yaşamalı ve yaşatmalıyız.
Kurban Bayramımız Mübarek Olsun: Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa mutluluk, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.
 
Önemli Not: Coronavirüs tehlikesi tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de henüz geçmiş değil. 4 günlük Bayram süresince de, Pandemi kurallarına, bağlı kalmaya devam edelim lütfen!
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..