Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Mübarek'ler, Kaddafi'ler gidiyor, ya sonrası?

Mübarek'ler, Kaddafi'ler gidiyor, ya sonrası?
 

Gidiyor ama ya sonrası?!..


Kaddafi Gidiyor!..  

Gidiyor ama ya sonrası?!..  

Kaddafi'nin gidişi çok uzun sürmeyecek belki. Eğer biraz akıllı ise, çoktan bütün servetini yurt dışına çıkarmıştır bile. Oğlu ve kendisi, sıkıştıkları Trablus'tan, her ne kadar; ''Sonuna kadar savaşacağız. Burdan ancak ölümüz çıkar!(!)'' diyerek kendilerince kahramanlık göstererek, taraftalarına moral vermeye çalışsalar da, artık Libya onlar iiçin bir ''SON'' demek gibi gözüküyor.  

Benim anlıyamadığım, Kaddafi'nin gücünü yitirmiş bu hâline rağmen, Libya Halkı'nı derleyip toparlayacak bir vatandaşın çıkmaması  

Kaddafi gidecek ama, Kaddafi'den sonra Libya ne olacak?.. 

Şu ana kadar Kaddafi'nin yerine geçebileğine işâret olarak kimseyi göremedik. Ya adam bütün değerli insanların ''köküne kibrit suyu dökmüş'' veya 42 yıllık ''DESPOTİZM'' herkesi öyle bir sindirmiş ki, adamlarda ortaya çıkacak hâl bırakmamış.  

Kaddafi'nin sıkışıp kaldığı Trablus'un dışında; ülke'nin % 95'inde kontrolün isyancıların eline geçmiş olmasına rağmen, içlerinden, memleketin idâresine tâlip bir tâne bile LİDER KİŞİ çıkmıyor.  

Tunus'ta, Mısır'da olan isyanlardan sonra; Halkın istekleri doğrultusunda, azulanılan idâre tarzı ve idâreciler gelmemiş olsa da, hiç olmazsa en azından şimdilik, o ülkelerin, günlük yaşantılarına dönmelerini sağlayacak, bir imkânları oldu.  

Libya'da, 7 büyük Kabile'nin ağırlığı olduğu söyleniyor. Ülke'nin, bu Kabileler'ce bölüşülmüş olduğu anlaşılıyor.  

Kaddafi'nin de gözü dönmüşlüğü ortada...Her taraf kan gölü...  

Tunus'ta, Mısır'da biraz da olsa hayat normale dönmüş gibi görünüyor ama bundan sonra olacakları kestirebilmemiz mümkün değil.  

Arap Âleminde olanlar ve Libya'nın kan gölüne dönmesi ile zuhur eden hâdiselerden sona, oralardaki halkların yaşadıkları içimizi yakıyor!.  

Ne olurdu sanki; bu ülkeleri idâre edenler bu kadar harîs olmasalar, birazcık ta olsa halklarını düşünüp, ona göre politakalr üretip, onların da insanca yaşayabilecekleri bir ortamı hazırlayabilselerdi...  

Olaylar çok üzücü ve kaygı verici ama tabii ki bu kargaşadan sonra, inşâAllah bu ülkelerde bulunan halkların, İslâm Âlemi'nin ve bütün insanlığın lehine şeyler zuhr'eder!..  

Sağlık ve Muhabbetle  

25, .02.2011, cuma
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..