Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

Mücadele bilgisiz insanların yaşam biçimidir; bilime bakın mücadele ediyor mu, düğmeye basıyor tamam

Mücadele bilgisiz insanların yaşam biçimidir; bilime bakın mücadele ediyor mu, düğmeye basıyor tamam
 

Cahilliğin resmi!


Tamam, bu yazı bugüne hitap etmiyor, bugün mücadele etmek zorundayız ama ideal bir yaşamda mücadelenin gerekli olmadığını bileceğiz; uğraşmak, didinmek, mücadele etmek zorunda kalmayacağımız bir yaşam kurmak hedefimiz olacak.

Bir İsviçreli sence sırtında taş taşıyor mudur? Savaşıyor, ölüyor mudur? Neden? Bilimle yaşıyor çünkü. Neden? Barışa inanıyor çünkü. Sorun senin bu bilme sahip olmaman.

Allah kahretsin! Şu Ortadoğu halklarının düşünce yapısı beni sinir ediyor! Savaş nedir? Bir aptal saldırıyor, başka bir aptal karşılık veriyor. Sonra savaşıyorsunuz, şehit olup cennete gidiyorsunuz. Böyle abuk sabuk nedenlerle ölme cehenneme git daha iyi valla! Heykelleriniz dikiliyor; ne büyük gurur!

Kandil cellatları bile heykellerimiz dikilsin diye Kandil’deler! Kana ne onlar mecbur ne de biz mecburuz! Dünyanın neresinde savaş oluyor, sadece cahillerin yaşadığı yerlerde… Dünyada savaşanlar için söylenecek söz: Onlar haksız ama siz de haklı olamazsınız; bu ateşi birlikte yaktınız.

İşte bu adi sürecin gizemli sözcüğü, “mücadele” Bir şey yapmak için affedersin kı… ımızı yırttığımız zaman yaptığımız değerli mi oluyor? Sen ey sırtında taş taşıyan akılsız! Alın terin kutsalmış! Hadi ya! Aklını kullan taş seni taşısın!

Böyle bir şey olamaz ya! Bütün âlim ulema, cehalet safsatası olan “mücadele” yi övüyor.”Hak için yapılırsa…” ymış…

Kötüleri iyiler yaratıyor, tahrik ediyorsunuz onları; zaten haklarını da gasp etmişsiniz; bari size saldırdıklarında onları savaş dışındaki yollarla durdurmaya çalışın. Hani bizi Mevlana masallarıyla uyutuyorsunuz ya, onları da uyutun!

Dine bile mücadeleyi övdüğü için inanmıyorum; Allah birbirinizi öldürün der mi ya! Benim yanımda “mücadele” kelimesini kullanmayın, nefret ediyorum bu sözden. Kâinat alev alev yanıyor, nedeni bu!

Ellerinde bir karış nasır var diye heykelini dikecekmişim! Ben akılsızlığın heykelini dikmem. Git bak bakalım Mars’a giden adamın elinde nasır var mı? O, Mars’’a gidiyor, sen ise tuvalet temizliyorsun! Saldıranlar kadar saldıranlara karşı mücadele edenlerin de sorgulanması lazım!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..