Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Sinema
 

Mucize...

Mucize...
 

Her zaman her durumda, ve herşey için geçerli  olan; beklentiler ne kadar azsa memnuniyet de bir o kadar artar. Sanırım çok şey bekleyerek girmişim salondan içeriye.

Işıklar söndü, film başladı, koyulduk izlemeye. Güzel bir film izlemekti beklentim. Ama başından sonuna saçmalık ve acemilik kokan filmin "iyiydi" denebilecek tek yanı güzel görseller yakalanmış olması. Bir de evin özürlü oğlu Aziz rölünü üstlenen oyuncunun başarısı bence. Bunun dışında yazmaya kalksam, saçmalıkları sıralayabilirim peş peşe. Oyuncular yerlerine oturmuş, rollerine yakışmış ama filmin on numara denmesine yetememişlerdi.

1961 yılında, Ege'den doğunun en ücra köşelerinden birine şark hizmeti için tayin olan bir öğretmenin, sözüm ona yöre halkına eğitimi getirmesi. Beceriksiz bir yapım, acemice geçilmiş zaman mekan görüntüleri dolu filmde baştan sona. Hani film bitip dışarıya çıktığımda "Ben bile yapardım bu kadarını" dedirtecek cinsten bir film olmuş. Mısır patlatın, kestane haşlayın, çay demleyin, bir kitap alıp evde keyif yapın bundan çok daha iyi. O kadar yani!

 
Toplam blog
: 153
: 1584
Kayıt tarihi
: 18.12.08
 
 

Yaşamayı seven, yaşamı dürüst ve içten yaşayan, evi, eşi ve iki yavrusunun annesi... ..