Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Mucizeydi olmadı.

Mucizeydi olmadı.
 

Milliyet


Kiev’de herkes bir galibiyet bekliyordu ama ben ise mucize bekliyorum açıkçası. Geçen sene Sevilla’da 0-2’den mucize geri dönüş yapan takımın yarım ruhu olsa bu gece Kiev’de o galibiyet gerçekleşirdi. Tüm bunları bir tek Marco gitti böyle oldu ucuzluğuna sokmamak lazım ve artık bu durumun çok ciddi analizlerinin yapılması gerekir Fener’de.

Kanatların bu kadar verimsiz olmasını, Carlos’un, Alex’in hele hele Deivid’in bu denli etkisizliğini neyle açıklayacağız. Önceleri Alex’le Deivid’in şiir gibi birbirleriyle pas trafiğini izlerdik keyifle, hem onlar hem biz zevk alırdık. Şimdi nedense küskün iki kardeş gibiler. Birbirleriyle bir tane organize pas trafiği geliştiremediler.

Birçok maçta Aragones’i eleştiriyordum ama bu maçta artık Aragones’e de bir şey söylemek istemiyorum. Alex sahada yok Deivid çok etkisiz. Solda Boral bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yanında kimse yok. Gökhan’ın ilk yarının sonlarında iki kişiyi ipe dizip 4 kişiye orta çıkarması yerine kaleye cılız bir sut vurmasını neye bağlayabiliriz nasıl açıklayabiliriz. Bu takımda birçok şey kopmuş gitmiş ve tüm bunları Aragones’e fatura etmek sorunları çözecekmi bilmiyorum. Eskiden serbest vuruş bile kazandık mı gol olacak heyecanına kapılırdık. Oysa şimdi Carlos’un çılgın denemelerine kurban gidiyor serbest vuruşlar. Kimse de çıkıp demiyor ki Alex’in kesmeleri nerede diye. Biri Carlos’u durdursun artık. Ve Volkan’ın bu artık kaçıncı saçma sapan yediği golle kaybedişi Fener’in.

Fenerbahçe bayıltan bir pas trafiği yapıyor ama birçoğu da ya geriye yada yana. Daha da kötüsü bu paslar Selçuk, Josico, Lugano, Edu gibi isimlerin ayağında gevelenip duruyor. Bu sebepledir ki, Guiza’ya ilk 15 dakika top değmedi ve bu geveleme nedeniyle bir türlü ileri çıkamadı Fener ve beklenen de oldu. Yine Volkan’ın saçma sapan bir kaleyi terk etme sevdasıyla birde geriye düştük.

Futbolda her şey olur. Ama ben bu gece bir galibiyet beklemiyorum açıkçası. Şampiyonlar ligi gitti 45 dakika sonra da Uefa da gidecek sanırım.

*** *** ***

Yukarıdaki satırlar ilk 45 sonrası yazılanlardı. İkinci 45 için bir şey yazmayacağım. Benim için beklenen gerçekleşti. Bundan önce 5 tane maçın hiçbirinde doğru düzgün top oynamayan takımdan son maçında deplasmanda -6 derecede maç kazanmasını beklemek hayalcilikten başka bir şey değildi açıkçası. Üstelik 2004‘den bu yana dışarıda kazandığın hiç maç olmamışken.

İkinci yarı ne mi oldu ? Selçuk, Alex ve Uğur Boral sırasıyla çıktı ve yerlerine onlardan daha da verimsiz Maldo, Ali Bilgin, İlhan gibi isimler oyuna girince zaten maçta orada bitti. Sevgili Başkan Allah aşkına Şampiyonlar Liginde Kadıköy Finali’ne Maldo, Josico, Ali Bilgin, İlhan Parlak gibi isimlerle mi çıkacaktın. Boşversene. Bu mu senin süper kadron. Mesela, dön bir bak Allah Aşkına bu Ali Bilgin denilen adam 2 yılda hangi maçta bir tane olumlu iş yapmış.

Geçen sene kazanılan karizma’da, Avrupa’da bitti. Bari lig bitmeden uyan Başkan. Bu takımı ayağa kaldırmalısın.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
10 Aralık 2008

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..