Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mücver

Mücver
 

 
Merhaba,
Mücver denildi mi hemen hemen herkesin aklına bahar  gelir. Genellikle kızartılarak yapılan bu leziz mezeyi her zaman fırında yapıyorum. Hem  daha hafif,  hem de sağlıklı oluyor. Annelerimiz kabak dolması yaptığı zaman içinden de aynı gün mücver yapılacağını bilirdik. Oysa ben kabağı bu güzel lezzet adına sadece mücver yapmak için alıyorum. Değerimi anlasın artık.:)
 
Malzemeler :
 
 Kabak
 Yumurta
 Taze soğan
 Maydanoz
 Nane
 Dereotu
 Un
 Tuz, Karabiber.
 
Yapılışı:
 
 1 kg. taze kabak yıkanır, kabuklarını sıyırmadan iri olarak rendelenir. İki avuç arasına alınarak suyu çıkması için sıkılır. Çukur bir kapta 5 yumurta, ufak ufak doğranmış  taze soğan, maydanoz, taze nane, dereotu, tuz, karabiber, 3 kaşık un tahta kaşıkla karıştırılır. Rendelenmiş kabaklar bu kaba  ilave edilir, tekrar  fazla sulandırmadan çok az karıştırılıp, yağlanmış tepsiye veya fırın kaplarına dökülür. 180  derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Ayranla, sarmısaklı yoğurtla, pul biberle servis edilebilir.
 
Afiyet olsun.