Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1676
 

Mücver

Mücver
 

Utanıyorum yazmaya ama bu mücver de kabaklı. Ne yapayım , ailece çok seviyoruz kabağı. Daha dün aldım pazardan .Hem de Adapazarı kabağı. Çünkü Of kabaklarını tükettik.Birazdan yapacağımız mücverde kabak var ama bal kabağı değil tabii. Dolmalık kabak kullanıyorum. Mücver; kış günleri için ideal bir yiyecek bence. Çünkü içinde bir çok sebze var. Hem yapması da kolay , hem çayın yanına da gider, hem tatlı , hem tuzlu ... Oooo mücverden alası yok.Bu kadar abarttım bir de beğenmezseniz daha okumazsınız artık tariflerimi . Siz yine de okuyun yaaa , kötü yazsam da :) Okuduktan sonra da deneyin , tutmayanlardan haberim olsun ama ! Denediğim şeyleri paylaşıyorum sizlerle çünkü.Ha damak zevki tartışılmaz , o başka...
Gelelim mücverimize ;
Malzemelerimiz
3 adet dolmalık kabak
3 adet havuç
Maydanoz
6 adet taze soğan
1 dilim beyaz peynir
2 yumurta
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı nane
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
( Eğer tatlı mücver yapacaksanız peynir koymayıp, toz şekeri daha fazla kullanıyorsunuz )
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 su bardağı un
Havuç ve kabak rendelenir.Soğan ve maydanoz ince ince doğranır.Diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır. Orta büyüklükte bir tepsi yağlanarak hazırladığımız harç tepsiye boşaltılır.200 derecede, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır. Daha doğrusu ben öyle severim , dumanı üzerinde. Okuduğunuz gibi içindeki malzemeler de , pişiriliş şekli de sağlığa son derece uygun.Umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

bende yok.. havuç koymuyorum.. peynir baaazen.. kabak mücverine bayılırım.. ellerine sağlık..

sema öztürk 
 29.12.2007 11:46
Cevap :
Afiyet olsun canım . Havuç biraz tatlı yapıyor ama bence yakışıyor . Bir dene istersen .Sevgiler .  29.12.2007 19:43
 

Tarifte yağ yok mu?. bende ki tarite var ama yağlı oluyor sevmiyorum sizin tarifte yoksa ben bayıla bayıla yaparım bu mücveri.

Portakal Çiçeği ve FISILTI 
 05.12.2007 20:56
Cevap :
Geç cevap verdiğim için özür dilerim.Malzemeler bölümünde , 1 kahve fincanı sıvıyağ yazmıştım,dikkatinizden kaçmış olacak :)Ben de sizin gibi , çok yağlı sevmiyorum .Umarım beğenirsiniz.:)  06.12.2007 11:12
 

Ben,mücveri vermiş olduğunuz tarifin içindeki havuç ve toz şeker hariç bol dere otu ve kabartma tozu ilave ederek yapıyorum.Mutlaka deneyeceğim.Blog habercime eklisiniz. Ben sizin yazdıklarınızı okuyorum:)Sevgiler...

Suzan 
 03.12.2007 1:36
Cevap :
Teşekkür edrim, okuduğunuz için.Önceden kabartma tozunu ben de kullanıyordum. Evde kabartma tozu kalmayınca onsuz yaptım.Sonuç hoşuma gitti.Dereotunu da severim. Bir daha yaptığımda onu da eklerim.Sevgilerimle.  03.12.2007 10:22
 

Buna lafım yok bak! Hem de tesadüf ya ilk okuyanım! Kokusunu aldım. Yarın yaptırayım bakalım! Beğenirsem tekrar yorum yaparım. Gecenin bu saatinde yemek tarifi mi olur akşamgüneşi? Bin bir kabak masalları yazsana!!!

Ahmet Balcı 
 03.12.2007 0:17
Cevap :
Başladım zaten , biraz ara verdim o kadar.Gecenin bu saatine gelinc ; çoçuklardan , işlerden ancak fırsat bulabiliyorum bilgisayar başına oturmaya.  03.12.2007 13:11
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2316
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster