Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '10

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Müdür ve kuyruk

Müdür ve kuyruk
 

Google`dan aldim.


Kamu ya da özel sektörün bir şubesinin iyi yönetilip yönetilmediğini anlamak için uzun sureli araştırma yapmak gerekmez. Eğer ilgili birimde içeriden dışarıya doğru oluşan bir kuyruk varsa o birim beceriksiz biri tarafindan idare ediliyordur. Yöneticilerin görevi, başında bulundukları kurumun işlevini artırmak, müşterilere en iyi şekilde hizmet vermektir. Müşterilerin kuyruklarda bekleyerek o işyerini kalabalık göstermek bu tip idarecilerin ortak özelliğidir. Bu durumdan keyif bile alırlar. Kamu kurumları için halkın yapacagı fazla birşey yoktur. Bir üst makama şikayette bulunabilirler ama, değisen fazla bir şey olmaz. Bu durumlar toplum olarak sorumsuzlugun dışa vurma biçimidir. Soz konusu özel sektör olunca durum biraz değişir. Ozel sektörde beceriksiz yöneticiye pek rağbet edilmez. Gerekli şikayetler yapılması neticesinde o yönetici orada fazla kalamaz. Yeterki tepki göstermesini bilelim.

Genelde kuyruklar para alisverisinin yapildigi yerlerde olusur. Yani vezne onlerinde, o veznelerde genelde cam cerceve arkasinda olurlar. Eger cam cerceve icinde olmazsa vezne olmanin bir ozellligi kalmaz herhalde. Kalabaligin olustugu zamanlarda gecici yeni vezneler acmak cok mu zordur. Gerekli tedbiri alirsiniz, birim icerisinde calisan diger personelide gecici olarak gorevlendirirsiniz, hem zaman tasarrufu olur, hemde insanlar mutlu olur. Alisveris merkezlerine gittiginiz zaman para alan kisi ile parayi veren kisinin arasinda hicbir barikat olmadigini gorursunuz. Cam cerceveden olusan dortkose vezneler ile hala o mantaliteye sikisan mantik ayni noktada bulusurlar.

Dunyanin neresinde olursaniz olun, eger bir gida urunu satan dukkanin onunde uzun kuyruk varsa o kuyruga girmekten cekinmeyin. Insanlar kuyrukta beklemeyi sadece lezzetli bir urun satin almak icin goze alir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...