Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Muğla Büyükşehir'in dikkatlerine, Yerkesik'te ivedi bir ihtiyaçtır, düzenlenmesi.

Muğla Büyükşehir'in dikkatlerine, Yerkesik'te ivedi  bir ihtiyaçtır, düzenlenmesi.
 

Yerkesik’te Adli Tıp  kuruldu.  Tüm il çevresine  hizmet ettiği gibi çevre illerden de otopsi için gelmektedirler.

Yerkesik Adli Tıp binası önce semt polikliniği olarak cevap vermekteydi . Çeşitli nedenler gösterilerek semt polikliniği kapatıldı. Yerine bina boştu.  Adli Tıp getirildi. Doğrusu semt polikliniği olarak hizmet versin,  daha çok tercih ederdim.

Adli Tıp hizmeti oraya gelecek diye  çok oldu bittiye getirilerek ve geleceği hesaplanmadan, hedeflenmeden hemen acil  istasyonu şu an ki Yerkesik girişindeki   eski okulun bahçesine konduruldu. O zaman da yazdım, söyledim. Yer seçimi tamamen yanlıştı. O bahçenin,  eski okul alanının tamamı başka bir yatırıma ayrılmalıydı. Acil İstasyonu başka bir yere kurulabilirdi.

Şu an ki  eski okul binası  ise yanı başında kırık dökük .Bina çökmeye başladı. Daha önce bu konuda Yerkesik’te harabe bir yer” başlıklı bir  yazımı kaleme almıştım.

Öncelikle okul binasına girilmesini önleyici tedbir almalı, oraya oynamak için çoluk çocuk girebilir  duvar ve için çökebilir , her parçası ile dökülmekteydi gördüğümde ve  içi,  duvarları , sıvaları, dolapları çökmüş durumdadır ivedi tedbir alınmalıdır.  Sonra Büyükşehir yatırım izleme programına alarak orayı bir yatırım  programı düşünülmelidir,  diye belirtmiştim.

 Yerkesik Adli Tıpa gelince;

Her ne kadar yanı başında mezarlık, bir tarafı otopsi yapılan bir yer dolaysıyla Yerkesik’te hayat algısı kayboldu desem de.

İş ne istiyor gözlemledik.

Muğla Büyükşehir  Belediye Başkanlığı ve ilgili Daire Başkanlığı’nın dikkatlerine sunmak istedim.

Adli Tıpa otopsi için gelen ölü sahipleri çoğu kez oldukça kalabalık pek çok kişiler ile  çevresinden gelmektedir.

Burada beklenirken  Adli tıp için gelenlerin lavabo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayacakları bekleyecekleri bir yerin  yapılması ivedi olarak göze çarpmaktadır.

Şu an bulunan bekleme  yerinin  ise  yeterli geldiği söylenemez.

O nedenle uygun bir alana ,  tesbit edilerek gelen onca kalabalık topluluğa hizmet edecek  geniş bir bekleme yeri,   tuvalet  alanının inşa edilmesi ve yapılması zorunlu olarak gözlenmektedir.

İlgililerin ve Büyükşehirin bu hizmeti ivedi yapması gerekliliğinin altını çizmekteyiz. Bu ihtiyaçları  karşılayacak böyle bir yerin düzenlemesi son derece ivedidir, gerek çevre,  gerekse sağlık açısından da  yaşamsal  ihtiyaçtır…

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..