Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Muğla CHP Menteşe Belediyesi İçin Meclis Üyeleri Seçiminin Ardından

25 Ocak Cumartesi günü Muğla’da gerçekleştirilen CHP  Meclis üyelerinin seçimin ardından ne kaldı? Her şeyden önce bir daha ansıyalım birlikte. Yeni oluşturulan Menteşe Belediye Başkanlığı  hangi çevreleri kapsamaktadır?

Yerkesik- Bayır-Kafaca,Yeşilyurt ve merkez - köyler.

O halde ağırlıklı olarak biz halk ve  bu yöreler yönetilecek,  hizmet alınacak ise  ağırlık bu yöreler ile belirlenmeliydi.

Görüyorum ki,  genelde merkez ağırlıklı.

Elbette hepsi pırıl pırıl hele içlerinde bu işi fırtına gibi yapacak arkadaşlarımız ve temsilcileri  var.

Bu arada Sevgili Barış Baykara’yı yürekten kutluyorum, hak ettiği çok emektir. İnancım tamdır. Kontenjandan sevgili büyüğüm Ünal Türkeş ağabeyim girecektir,  diye düşünmekteyim.

Yerkesik nasıl oluşmalı diye ayrıca söz etmiştim, şimdi bunlara değinelim;

Yerkesik ve on dört köyü ile birlikte nüfus  yaklaşık rakam 12.000 dir.

O halde en büyük coğrafya kesitine sahip Yerkesik için meclis  üyesi   sıralamasında Cumhur  Bişen’in bu noktada ne denli göz ardı edildiğini ve  bıçak sırtında olduğunu görüyorum.

Yönetimler ve halk nasıl hizmet alacaktır? Elbette Meclis Üyeleri ile. Yöresini “güçlü ve üstün” taşıyabilecek,  birikimlere sahip meclis üyeleri ile. Çünkü yerel yönetim elimizden alınmış,  bir adım daha uzağımızda konuşlandırılmıştır.

O halde yerel yönetimin güçlü ve başarılı çalışması ancak ve ancak   Meclis yapısı ve üyeleri ile mümkündür.

Bu noktada  eğer yerel yönetim bir adım daha uzağımıza alınmışsa,  elbette birikimli,  bilgili, siyasi, kültürel, sosyal  bir meclis üyesi  ile yöreyi güçlü taşıyacak bir temsilciye Yerkesik içerisinden  ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu konuda eğer geçekleri gözlemleyecek olursam Yerkesik yapısı ZAYIF kalmıştır diye düşünmekteyim..

Oysa ki böyle olmamalı,  tam aksine bu denli  bir ucu Yenice’de başlayıp diğer ucu köylerine dek uzanıyorsa,  bu geniş bölge birkaç meclis üyesi ile temsil edilmeli ve güçlü hizmet alması sağlanmalıdır.

10. Sıraya girerken Cumhur Bişen arkadaşımız hiç düşünülmüş müdür ne kadar büyük bölge temsil edilecektir?

Dolaysıyla Yerkesik ne kadar düşünülmüştür? Yerkesik Sevgili Oktay Ekinci ağabeyimin dediği gibi hep GİDEN olmuş. Anısını yad ediyorum.

Şimdi de YALNIZ kalmıştır, SAHİPSİZ kalmıştır. Cumhur Bişen halkla kaynaşan,  bu işi taşımak için gerekli birikimleri olan, halkın içindeki bir temsilci, meclis üyesidir . Cumhur Bişen muhakkak içeride halkın yanı başında bulacağı,  konuşabileceği bir  arkadaşımızdır. O nedenle altı çizilecek derecede önemlidir  ve meclise girmelidir.

Bir şey görüyorum, siyaset halk için,  belediyecilik halk için  yapılmalıdır. Ancak seçimlerle oluşturulacak adaylar belirlenirken gerek meclis,  gerekse başkan adayı ve hangi siyasi partide olursa olsun sadece siyaset kurmayları ve atanacak,  seçilecek adaylar  içerisindeki siyasi  yarış olmaktan çıkmalı HALK  için yapılmalıdır.Siyasi çevrelerden bu kopukluklar derhal  giderilmelidir.

 Bu kopukluklar giderilmedikçe, bu uzaklıklar yakın olmadıkça,  sadece söz olarak halk için denilen,  hiçbir program kendisini başarıya taşıyamaz.

Ne zaman HALKÇILIK,  HALK  İLKESİ  kendi özüne kavuşacak, benimsenecek,  halk için koşulacak işte  zaman tüm hareketler başarıya  doğru açılacaktır.

CHP Menteşe Belediye Başkanlığı için gerek  başkan adayı  belirlemede, gerekse meclis üyeleri belirlemede DEMOKRASİYE yakın olunmuştur. KUTLUYORUM…

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..