Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Muğla'da Rüya Gibi 7 Gün

Sevgili okurlar;

Yaz geldiğinde ve hele de tatil denildiğinde çoğu kimsenin ilk aklına düşen, hem yerli hem yabancı turistlerin daha önce gelmiş olsalar bile vazgeçemedikleri seyahat ve tatilin cazibe adresi Muğlanın Ula ilçesine bağlı Akyaka'da rüya gibi mutlu bir tatil yaptım. Akyakada Akbük Koyu ve Kadın Azmağı ünlü cazibe merkezleri.

Burada ünlü aksesuar ve ağaç oyma sanatçısı Adem Yurttaşla tanışma fırsatım oldu. Kendisiyle sanat, edebiyat, kültür ve yazarlık üzerine söyleştik. Zeytin ağacından yapılma kendi el emeği bir kolyeyi verdi bana.

Muğla’nın yakın çevresinde yer alan nüfus ve yüzölçümü büyüklüklerine göre Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Dalyan, İçmeler ve Akyaka gibi ünlü tatil beldeleri ile herkesin bildiği, gidip görmeyi arzuladığı veya tatil yaptığı rakımı yüksek, oksijeni bol dağları ve ormanları, insanı ürküten kıvrımlı ve keskin virajlı yolları, mavi ile yeşilin bir arada kucaklaştığı egzotik ve benzersiz güzellikte doğal plajları, su sporları, rafting, kano, yürüyüş yapma, bisiklet ve motosiklet sürme keyfi, yamaç paraşütü ve çeşitli doğa sporlarını rahatlıkla yapma olanağı, seyahat severler ve gezginler için Antik Yunan ve Roma imparatorluklarının izlerini taşıyan tarihi dokusu, rüyadaymış hissi veren büyülü atmosferi, sıcakkanlı, kültürlü, insana güven veren romantik tarzda insanları, ünlü restoranları, birinci sınıf eğlence mekanları ve gece kulüpleri ve harika doğası ile bütünleşmek benim için tüm zevklerin üzerinde duygu yoğunluğu yüksek ve heyecan verici oldu.

Muğla'da tatilimi geçirdiğim keyifli süre içinde meşhur yazlıkçıları ve Muğlaya öğrenci olarak gelen gençlerin uğrak yeri olan Akyakaya ulaşmak için özel aracım ve karayolu ile İzmir otabanından Aydına geçtim oradan da Çine üzerinden yatağan yolunu takip ederek ister Muğla şehir merkezine gelerek bu yol için birinci seçenekti eğer yol daha da kısalsın derseniz bendeniz ikinci yol seçeneğini Marmaris üzerinden Akyakaya ulaşmayı tercih ettim. Ama ben yine de uzaktaysanız Muğlaya ve oradan Akyakaya kara yoluyla gelmeyiniz derim çünkü mesafe çok uzak ve yorucu oluyor. Edirneden iki günde ulaştım. Edirne – Balıkesir 1. Gün, Balıkesir – Muğla Akyaka 2. Gün şeklinde gelebildim.

Muğla ve nispeten Akkaya küçük olmasına rağmen oldukça bakımlı ayan beyan modern ve konforlu tatil merkezleri. Muğlayı yakından tanımak için buranın yerli insanları ve Muğla ve çevresini gezmeye gelen turistlerle yaptığım görüşmelerde şimdi gayet düzenli ve bakımlı olan aradığınız her şeyi elinizle koymuşçasına bulabildiğiniz şehrin eski halinin yakın bir zamana kadar dağınık ve bakımsız bir görünüme sahip olduğunu söylediler. Bendenizin edindiği izlenimlere göre ise, evet şehir düzenli, bakımlı, güzel ve temiz ancak bendenizde inşası ve yapılanması ile modern bir şehir duygusu uyandırmadı. En azından ben böyle düşünüyorum. Muğla şehir merkezinde Arasta, Zahire (Tahıl) Pazarı, Yağcılar hanı, Muğla Kültür Evi, Konakaltı Kültür Merkezi Muğla Müzesi ve Hacı Şerif şehiri yakından tanımak için gezip görülecek merkezler arasında yer alıyor.

Muğlada neler yapılabilir: Muğla ve çevresindeki ünlü beldelere tatil için geldiğinizde kalabalıklara karışıyor, kültür sanat etkinliklerine katılıyor, niteliğine göre çokta yüksek olmayan fiyatlarla tekne turlarına çıkıyor, çevredeki koyları gezme şansını elde ediyorsunuz. Sakinliği tercih ediyorsanız da daha ziyade ormanlık alanlarda piknik yapabiliyor, tek başınıza veya ailenizle ya da sevdiğiniz insanlarla bir arada sessizlik içinde dinleniyor, sıcak ve nemli havada gölgede oturuyorsunuz ki, sıcak çok fazla 40 derece ve üzerinde seyrediyor diyebilirim size. Bu durumda da uyuyarak veya tavla atarak yorgunluk atıyor ya da denize girerek eğleniyorsunuz.

Not: Egenin doğanın mavi, beyaz, yeşil renkleriyle bezenmiş, güzel ve tatil için ideal turizm merkezi Muğlayı şimdiye kadar hiç görmediyseniz eğer mutlaka gidip görmelisiniz.
 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..