Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '16

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti 2016 basın gecesindeyiz

Muğla Gazeteciler Cemiyeti 2016 basın gecesindeyiz
 

Muğla basınının bu yaz gündemini 15 Temmuz darbe girişimi oluşturdu. 24 Temmuz Basın Gecesi bu nedenle yapılamadı. 7 Ekim’de gerçekleşen program  “ulusal ve yerel” düzeyde “darbe ve medya” ana temasıyla gerçekleşti.

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli ayağı bilindiği  gibi Marmaris yani Muğla idi. Burada şu gerçeğe iyi değinmek gerektir. Muğla basını gerek yazılı, gerekse görsel her bir gazeteci ve programcı 15 Temmuz darbe girişiminin buradaki kısmını çok titizlikle ve dikkatle yürütmüş,  takip etmiştir. Kamuoyuna duyurmuştur. Kurumsal ayağı ile birleşerek de başarılı bir dönem geçirmişlerdir. Bu bir yerel başarıdır. Anadolu basınının güçlü sesidir,  başarısıdır çok kutluyorum. Bu haberleri bire bir takip eden, okuyan, gündemi yorumlayan biri olarak yerel basının ne denli güçlü çalışabildiğini gördüm, gurur duydum, teşekkürler.Yoğunluğu aşan bir başarıya ve haberlere imza atmışlardır.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti şunu göz ardı etmedi. Muğla Basınını bu anlamda  Gazeteciler Cemiyeti Basın Gecesini Ulusal basın programı ile buluşturdu. Bir anlamda zirvedir ,bu. CNN TÜRK Genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş ve Ali Güven Muğla’ya geldi. Medya ve 15 Temmuz darbesinde yaşanan anları, o geceyi CNN TÜRK’de verilen mücadeleyi o günkü endişe ve heyecanla, koşturmayla aktardı.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen panel Üniversite iletişim ve basın dalında okuyan öğrencilerin katılımı ile  gerçekleşti.

Panele dinleyici ve konuk olarak gittim. CNN TÜRK Erdoğan Aktaş’ı dinlerken, şunları düşündüm;  Türkiye geçmiş dönemden bugüne   büyük sorunlar ve sıkıntılar yaşamaktadır. Bunun siyasal, sosyal, ekonomik, yönetimsel boyutları ile ilgili ne düşünülmelidir?  İç ve dış politikalar nasıl oluşturulmalıdır? Medya,  toplumu ve ülkeyi şekillendiren bir yapılanma ise “Medya  Basın” bunun neresinde yer almalıdır? Medyanın ülkemiz üzerindeki etkisi ve geleceği ne olmalıdır? Nedir? Siyaset ve medya ilişkileri nedir?

15 Temmuz Darbe girişimi  Muğla Gazeteciler Cemiyeti Basın programında aslında iki ayağı ile işlenmeliydi. Bu 15 temmuz “darbe girişimi ve sonrası”  nedir? Ülke  bu noktada hangi aşamalardan geçmektedir?

15 Temmuz’un gerçekten ülke için büyük karanlık ve kaos olduğu göz ardı edilmeyecek kadar ciddi ve büyük boyuttadır.

Erdoğan Aktaş CNN TÜRK Genel Müdürü,  şöyle söyledi. Burada kendisine katılıyorum. Türkiye’nin 15 Temmuz öncesi yaşadığı patlamalar, terör  bunların öncülleriydi. Türkiye’nin gidişine o dönemde bakılacak olursa,  15Temmuz veya benzer girişimlerin ortaya çıkacağı kesin olarak gözükmekteydi ancak hangi dalga ile gelecekti?

Bunu en iyi saptayabilen MİT istihbarat  teşkilatıdır. Önleminin alınması, bundan ülkenin en az zarar görebileceği  tedbirlerin alınması elbette bugün ülkeyi yöneten iktidar ve ilgili siyasilerin, kurumların görevleri ve sorumlulukları içerisindedir.

Burada AKP iktidarını yöneten  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemli duruşu Türk  milletini  sokağa çağırmasıydı. Çünkü Türkiye’nin her tür darbeye karşı artık sabrı ve tahammülü kalmamıştır.

Darbe sonrası irdelenir, tartışılır, incelenir.  Hızlı gelişmeler, karışıklıklar ortaya çıktı. Kurumsal veya sivil hızlı kararlar alındı.  Kurumlarda operasyonlar yapıldı, ülkenin geleceğini etkileyecek kararlar çok hızlı,   karışıklık içinde alınmıştır. Ne yazık ki,  sonuçlarının görüleceği ve düşünüldüğü bir süreç değildir.  Feto yapılanması  ise gerçekten titizlikle ayıklanmalıdır.

Fettullah Gülen terör ayağı ve dış işbirlikçiler  Türkiye’yi  dün olduğu gibi, 15 Temmuz gecesinde ülkemiz içinde de  büyük terör estirmiştir.

Bu ülkede Gazeteciler içeriye alınmış,  sahte deliller ile hayatları, yılları karartılmıştır. Silivri’de geçen günler ne dün unutuldu , ne bugün.  

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Basın gecesine dönersek; Medya başarı ödülleri  hak edilmiş ödüllerdir. Gecede ödüller sahipleriyle buluştu . Basın Gecesi oldukça başarılı  geçti.  Program resmiydi, görkemliydi.

Muğla Devrim Gazetesi’nden Köşe yazısı özendirme ödülümü Basın Yayın Enformasyon Şube Müdürü Erol Kütahya’dan aldım. Teşekkürlerimi  iletiyorum. Devrim Gazetemize bir ödül daha  spor dalında sevgili Ekrem Orhan’a verildi.

Medya Başarı ödüllerinde şunu gördüm; Çok isabetli, iletişim ve basının tüm Muğla kamuoyuna faydalı ve verimli gerçekleşmesi için düşünülmüş ve özenle, titizlikle değerlendirilmiş  kurumsal bir çalışma ve sonuç olarak görüyorum. Oluşturulan jüri kurul üyelerini kutluyorum. Bu çalışmadan gerçekten çok etkilendim.  Başta Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut olmak üzere yönetim kurulu üyelerini, jüri değerlendirme kurulu üyelerini tekrar, tekrar kutluyorum.

Basın gecesini gecede  Cüneyt Erdan sundu. Sevgili Cüneyt Erdan etkileyici ve başarılı bir sunum gerçekleştirmiştir. 

Gecede ödüllerini alan tüm yazılı, görsel basın  arkadaşlarımızı, dostlarımızı, basınımızı  kutluyorum sevgilerimi iletiyorum.

Ülkemizin içinden geçtiği her gün şehit haberleri ile sarsıldığımız,  gencecik evlatlarımızın şehit düştüğü, ailelerinin ve milletimizin  içini yakan yangın. Her tür teröre karşın gerek siyasi, gerekse milletce duruşumuz ve  beraberliğimiz daha çok güçlenecek ve  terör bir gün çökecek,  yok olacaktır...

Yeter ki,  iç ve dış politikalarımız ile güçlü bir Türkiye  olalım.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..