Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu'ndan …Takvim 2012’yi göstermekteydi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu'ndan …Takvim 2012’yi göstermekteydi.
 

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL KURULU’NDAN…2012


Muğla Gazeteciler Cemiyeti ben de çok özel duygular uyandırmıştır. Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmalarını hep büyük bir beğeni ve zevkle izlemekteyim.

O günlerden bu yana yoğun çalışmalar içerisinde hep gündem açmıştır.

Gündemi öylesine Muğla’nın siyasal, kültürel, tarihi ve basın yapısıyla örnek ve olumlu, anlamlı belirlemiştir ki, kamuoyunun gündemini hep etkilemiştir.

Bu saydığım yapıların Muğla’dan ülkeye taşınması ise, gerçekten ülkenin değişik katmanlarına götürülebilecek en önemli ve anlamlı çalışmalarla  yıllara   anılar, izler, belgeler düşürmektedir.. Ve,  buralardaki tarihsel çizgiyle karışıp belgeler her yerde, her kaynakta yer alır hale gelmiştir.

En önemlisi bu işin asıl sahibi ve mesleğin en özenli yönünü yapıcı olarak ele alan ve Anadolu Basını’ın dertlerini, sorunlarını, çözümlerini ortak ve sonuç bildirgeleriyle anayasa maddelerine taşıyan Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanlığı’na özel katkılar sunan Ünal Türkeş ismi, bu anlamda tüm demokratik varoluşlarda Muğla’yı ve Anadolu Basını’nı en öncül yaygınlaştıran, özel birikimleri ile önemli katkılar koyan Ünal Türkeş için demiştim ki, “Muğla’da yanan bir meşaledir.”

Beni en çok etkileyen ve kendine çeken bu özellikleridir. Muğla’dan ülkeye ve her köşesine konferanslarıyla, tarihsel birikimleri ile basını bu denli bilen bir yapının Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak yer alması oldukça gerek Muğla Basını'nın, gerekse de, Anadolu Basını'nın gündemini oldukça etkilemesi ne kadar  açık ve bir  şanstır.

Ben yazımı bu açıdan ele almak istedim. Çünkü her gidişinde, döndüğünde izlenimlerini sahibi olduğu ve ardına dek açtığı Devrim Gazetesi’nde sayfalar dolusu, fotoğrafları ile bu bilgileri Muğla kamuoyuna aktarmaktadır.

Okursanız ve izlerseniz ne kadar bilgi ve belge sahibi olduğunuzu fark edersiniz.

Bir yazımda şöyle söz etmiştim; Muğla’dan Anadolu’ya ilmek ilmek örülen Anadolu Basını’nın gündemini yaratmış, DEVRİM ekolüyle. Devrim’i “devrim” yapan önce inançları, ruhları, yürekleridir. Bu 48 yıllık  tarihsel süreci yaşayanlar iyi bilecekler ki,bizler de anlıyoruz  DEVRİM Anadolu’da basın devrimini yaratmıştır.

Genel Kurul Muğla Konak altı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dostlarla fotoğraflar çekildik. O günün anısına. Kimler geldi?  Tüm ilçe gazete temsilcileri, gazete emekçileri, üyeleri.

Fethiye’den, Milas’a dek orada idiler. Basındaki tüm dostlarımı bir arada görme şansını yeniden elde ettim.

Çok olumlu ve güzel bir genel kurul geçirildi.

Ve Ünal Türkeş elbette ki, yeri doldurulamaz özellikleri ile yeniden bu özel ve zorlu mücadele isteyen yoğun görevi yine devraldı…

Diliyorum ki, gelecekte örnek ve olgun izlerle aynı yoldan  ve izden yürünecektir. O nedenle onu iyi takip etmek ve özümsemek, anlamak gerekir diye düşünmekteyim.

Yeni görevin tüm Yönetim Kuruluna ve Muğla’ya, Anadolu Basını’na, kamuoyuna hayırlı olmasını diliyor. Ünal Türkeş’e nice güzel ve sağlıklı yıllar diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..