Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '17

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Muğla ve Ülkem O Büyük Tarihçi Ünal Türkeş'i Dinlemiştir

Muğla ve Ülkem O Büyük Tarihçi Ünal Türkeş'i Dinlemiştir
 

Yaşayan Usta gecesi  gerçekleşmişti.  O  hayatta iken gerçekleşen gecede Başkanımız Dr. Osman Gürün toplantısı nedeniyle Muğla dışındaydı, bulunamamıştı.  Ancak kendi sesinden Muğlalılara , izleyenlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde açılacak olan arşivini o bir bir ter döktüğü sözlü -yazılı tarih belgelerinin derlenmesine söz veriyordu.  Belki buna tanıklık edemeyecek ancak açılacaktır.  Heyecanı  daima yanımızda var olacaktır.

 O büyük tarihçi. Muğla’da bir usta idi. Bir tarih. Ülkenin belleği. Ülkenin ve bölgenin siyasi,  tarihsel,  belgesel,  kültürel izi,  Muğla’dan yayılan.

Bir film ve bir yapıta konu olacak. Nice konferanslara,  bugünün uygarlığına ışık tutmuş. Geçmişten Cumhuriyet izlerinden,   yarına,  çağdaş hedeflere.

Ülkede Muğla’nın sesi duyulmuş.  Anadolu’nun dört bir tarafı sarılı tarih izlerini gün ışığına dökecek bir canlı tarih bilgesini anıtsal,  destanımsı,  efsane izlemiş ve dinlemiş.

“Ünal Türkeş’i dinlemiştir.

Dedim ya,  geçmişten sarılı siyasal,  tarihsel örtüyü işlemiş gün ışığına dökmüş Muğla’nın meşalesini yakmış.  Işıklar içinde hüzünle gözyaşı ile uğurladık. Daima huzur içinde yatacak.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..