Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Muğniye'nin ölümü

Muğniye'nin ölümü
 

13 Şubat 2008 Çarşamba günü düzenlenen saldırıyla Hizbullah örgütünün güvenlik şefi İmad Mugniye’nin öldürülmesi örgütte bomba etkisi yarattı. İmad Mugniye’nin cenazesinde konuşan Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah İsrail’e savaş ilan etti. İsrail ise olayla bir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Hatırlayacağınız üzere Hizbullah’ın İsrail ile savaşı sırasında İran ve Suriye bir savunma anlaşması imzalamışlardı. Daha da geriye gidecek olursak 2006 yazında ki İsrail-Hizbullah Savaşı olmadan dört veya beş ay evvel Hizbullah’ın İran’daki idarecilerinden bir kişi “ Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a saldırması durumunda örgütün bütün dünyadaki Amerikan hedeflerine saldıracağını hatta olası saldırıda A.B.D ordusuna üs açarsa Türkiye’nin de saldırılara hedef olacağını” ima etmişti.

Bu röportajdan beş veya altı ay sonra Hizbullah’ın iki İsrail askerini kaçırmasıyla İsrail-Hizbullah savaşı patlak vermiş fakat savaşın neticesinde İsrail istediğini alamadığı gibi Hizbullah’ın da İslam dünyasında itibarının artmasına sebep olmuştu.

İran ve Suriye’nin arasında başlayan ittifakın Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in arzu etmediği bir birliktelik olduğunu düşünürsek Hizbullah Güvenlik Şefi İmad Mugniye’nin İran’ın ittifak içerisinde olduğu Suriye topraklarında öldürülmesi akla Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in köylü kurnazlıklarının alametlerini getiriyor. Lübnan Savaşı sırasında daha da belirginleşen İran-Suriye-Hizbullah ittifakının bu üç önemli aktörünün özellikle İmad Mugniye’nin Suriye’de öldürülmesiyle birbirine düşürülmesi düşünülemez mi?

Yazımı bu soruya cevap niteliğinde olan Amerika Birleşik Devletleri’nde ki bir haber ajansının şu haberiyle bitiriyorum:

Suriye Askeri İstihbarat Şefi Asıl Şevket ”Amerika Birleşik Devletleri’ne bir jest yaptı ve buna karşılık eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesiyle ilgili Birleşmiş Milletler soruşturmasında Amerika Birleşik Devletleri’nden koruma istiyor.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..