Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '11

 
Kategori
Haber
 

Muhafazakâr Türk siyasetinin çelebi liderine veda

Muhafazakâr Türk siyasetinin çelebi liderine veda
 

Türkiye'nin eski başbakanlarından, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, uzun bir süredir tedavi gördüğü Ankara Özel Güven Hastahanesi'nde dün sabah saat 11.40'ta hayatını kaybetti. Erbakan, 42 yıllık siyaset yaşamında benimsediği muhafazakâr çizgiye rağmen, Türk siyasetinde bıraktığı izler ve renklerle yalnız muhafazakâr kesimin değil, toplumun her kesiminden insanların da saygıyla yâd ettiği (ve edeceği) isimlerden biri oldu.

Yakın Türkiye tarihine şöyle bir göz atarsak, Necmettin Erbakan gibi bir siyasi figüre sahip belki de çok az sayıda milletvekili, hatta parti lideriyle karşılaşabiliriz. Üslup ve adabın her geçen gün biraz daha yok olmaya yüz tuttuğu Türk siyasetinde, Necmettin Erbakan, bu değerleri partisinin çatısı altında koruyan siyasetçi neslinin son temsilcilerindendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden sınıf arkadaşı olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile fakültede geçen arkadaşlıklarından yıllar sonra, bu kez siyasi arenada ve ayrı düşünce saflarında karşılaştılar. Ama eminim ne Erbakan'ın, ne de Demirel'in birbirlerine olan saygısı bir an bile eksilmedi.

Yalnız siyasette değil, esas mesleği olan mühendislik alanında da, Türk sanayisine ve ekonomisine önemli katkılar sağladı Erbakan. Türkiye'nin ilk yerli yapım motorunu üretmek üzere, 1956 yılında Gümüş Motor A.Ş.'yi kurdu. Sonrasında Türkiye'nin ilk yerli yapım otomobilini üretmek üzere, Eskişehir'de kurulan CER Atölyesi'nde Baş Mühendis olarak görev aldı.

Milli Görüş hareketi ve Türk siyaseti, işte böyle bir lideri kaybetti. Kimilerinin biri çivi dahi çakamadan unutulup, gittiği Türk siyasetinin sembol isimlerindendi. Yalnız Türk siyasetinde bıraktığı izlerle değil, Türk sanayisinde yarattığı devrimlerle de Erbakan, bu milletin kalbinde bir ömür boyu hatırlanacak.

Türk siyasetinin ve milletinin başı sağ olsun.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 134 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..