Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Muhalefet Parlamenter Düzene Dönülecek Derse Seçimi Kazanabilir; Çünkü %49 Başkanlığa Hayır Oyu

Muhalefet Parlamenter Düzene Dönülecek Derse Seçimi Kazanabilir; Çünkü %49 Başkanlığa Hayır Oyu
 

“Ben başkan olurum” diyerek bu seçime giriliyorsa muhalefet kaybeder; çünkü bu seçimin bir başkanı vardır: Sayın Erdoğan.

Muhalefetin stratejisi karşı olduğu başkanlığın gelmemesi, parlamenter düzene dönülmesi şeklinde olmalı.

HAYIR bloğunun %49 oyu referandumdaki aynı stratejiyle biraz yukarı taşındığı zaman muhalefet seçimi kazanır ve desteklenecek aday da seçilir zaten.

Değilse daha önceki milletvekili seçimleri gibi Ak Parti Ve Sayın Erdoğan karşıtlığı üzerinden kampanya yürütülürse Cumhur ittifakı kazanır.

Referandumda % bilmem kaç oranında AKP’li de HAYIR oyu kullandı, %49 HAYIR bloğu böyle oluştu. Muhalefet “başkanlığa hayır, parlamenter düzene dönülecek” şeklinde kampanya yapmazsa (Atıyorum Kılıçdaroğlu mu başkan olsun, Erdoğan mı) referandumda başkanlığa HAYIR diyen %10’lara varan AKP’liler (nasılsa başkanlık varmış) deyip Sayın Erdoğan’ı seçecekler.

Muhalefet için 24 Haziran seçimi 16 Nisan referandumunun devamı niteliğinde olmalıdır.

Parti olarak muhalefetin oyları yeterli olsa bile Erdoğan karizmasında bir başkan adayları olmadığı (olmayacağı) için kazanamayacaklar.

Ancak biz kazanırsak parlamenter sisteme dönülecek denirse hatırlayın büyük şehirlerin tamamı HAYIR demişti. Ancak başkanlığa HAYIR dediler, Ak Partiye ve Erdoğan’a değil.

Ak Parti karşıtlığı ve Erdoğan üzerinden kampanya yürütülürse MHP de yok, muhalefetin de şansı yok. Şans particilik bir yana, demokrasi mücadelesi.

Muhalefet ekonominin kötü durumunun kendisine avantaj sağladığını sanıyor. Cumhur ittifakı “beka” meselesini pompalıyor. Atatürk’ün ünlü sözünü unutmayın:”Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır”

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..