Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Muhalefet partileri, düşman kardeşleri oynuyor!

Muhalefet partileri, düşman kardeşleri oynuyor!
 

Türkiyede muhalefet partileri, belki de Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar, aynı politik amaca hizmet ediyor, bugün. Üstelik şeklen birbirlerine taban tabana zıt idelolojilere oturmuş gibi göründükleri halde.

CHP, MHP ve DTP bugün geldiğimiz noktada, demokratik açılım sürecinin "kırılması" için bütün gayretleriyle çaba sarfediyorlar. Yaptıkları her şey, söyledikleri her söz yek diğerinin politik amacını besliyor.

DTP, dağdan inenler için yaptığı şovlarla, aslında CHP'nin ve tabii MHP'nin politika çanağını dolduruyor. Bu gereksiz ve abartılı "törenler", terör sorununun barış yoluyla bitirilmesini isteyen büyük Türk çoğunluğun asabını bozuyor. Bu asap bozukluğu giderek, zaten bunu bekleyen öteki muhalefet partilerininin kandiline yağ damlatmış olacak.

Oysa, DTP'liler de çok iyi bilirler ki, eğer bu muhalefet partileri tek başlarına ya da birlikte iktidar olsalar, bu açılımların adı bile anılmayacak. Dahası ülkede kavga ortamı devam edecek... Belki de kendileri, bir zamanlar olduğu gibi, yaka paça derdest edilip hapse gönderilecek...

DTP dağdan inmelerle başlayan "hayırlı süreci" hayırsız hale getirmek için çaba sarfediyor sanki. Bunu bilerek mi yapıyorlar, yoksa bilmeyerek mi, pek farketmiyor; sonuçta, gövde gösterisine dönüştürdükleri "şovlar", "şövenist" zihniyetin ekmeğine yağ sürüyor.

Bir ülkenin muhalefet partilerinin böylesine, kavga ve gerilimi tetikleyen politikalar benimsemiş olmaları; o ülke için, ne büyük talihsizlik... Sanki, onlar çoktan "bölünmeye" karar vermişler de, iktidarın birleştirici çabalarını akamate uğratmak üzere söz ve eylem birliği içine girmişler. Bakmayın, şekilde çok farklı gibi göründüklerine, aslında bu "şovcu ve şövenist" tutumları onları aynı merkezde bir araya getiriyor.

AK Parti iktidarı hangisine elini uzatsa ya eli havada kalıyor ya da o ele pis bir şeyler bulaşıyor. Otuz yıllık geçmişi olan ve binlerce cana mal olan böyle bir sorunda bile "ortak akıl" geliştirme imkanı yok iktidarın. Çünkü, ortak havuza konacak "akıl" yok. Baykal, fellik fellik kaçıyor, Bahçeli zaten ağzından ateş saçıyor; Ahmet Türk, zafer sarhoşluğu içinde kendinden geçiyor... Gel de bu muhalefetle "ortak akıl" bul??

Geriye, bu büyük milletin sağduyusu kalıyor. Her türlü tahrik ve provakasyona rağmen bu ülkenin insanı geleceğinin dününden ve bugününden iyi olacağına inanıyor. DTP'nin yersiz gösterileri canları sıksa da, hakim çoğunluk büyük bir olgunluk ve aklı selim içinde sürecin devamını bekliyor.

Bir gün bu "çorba" pişecek de bazılarının çorbada tuzu bile bulunmamış olacak!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..