Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Muhalefetin işi ne

Muhalefetin işi ne
 

TL'nin Simgesi


Öncelilikle hayırlı olsun. Türk Lirasının da artık bir simgesi oldu. Beğeneni beğenmeyeni olacaktır muhakkak. Yeni bir simge zamanla kabul görecektir her yenilik gibi. Tıpkı Türk Lirasından 6 sıfırın atıldığı gibi. İnsanımız daha henüz bu altı sıfıra bile alışamadı. Ama alışacaktır. Bir yarışma sonucunda binlerce başvurunun arasından seçildi. 

Konum aslında bu ama bu değil. Zira insanlarımzın yeniliğe daha doğrusu insanlığın yeniliğe alışması biraz zor oluyor. Bunu anlıyorum ama bizim muhalefetin alışması daha zor oluyor gibi. Baksanıza ucube diyenler var. Yok Başbakan paraya imza attı diyenler ve hatta padişahlığını ilan edecek diyenler bile var. Hoş görmek lazım. Çünkü bizim muhalefet yatar yatar yumurta düştükten sonra harekete geçer. Bir Allahın kulu çıktıda bizlerde bir simge hazırladık deyip yarışmaya katıldı mı? Yarışmaya katılan çokta konuşan muhalefetten katılan yok. 

İnsan elini vicdanına kor vicdanın yoksa çenenin altına kor bir düşünür. Böyle bir çalışmanın olduğu 5 ay öncesinden ilan edilmiş. Şartları açıklanmış. Katılıma açık. Ne olur olmaz bir sürü simge çıkar der. Bir iki tane de kendisi hazırlar. Hadi hazırlamadın hazırlayacaklara ön aya olur. Tartıştırır değerlendirir ondan sonra sunar yarışmaya. Ondan sonra der ki ben böyle bir çalışma yaptırdım bunun üzerine de konsensüs sağladık. Bu seçilmedi de böyle abuk sabuk birisi seçildi.

Yok yok bizim muhalefet adam olmaz. Bu gidişle de adam olmaya niyeti yok. Bir aklı selim açıklama varmı Allah aşkına. Dinleyin muhalefetin sesini boş bir tınkırtı. Zira içinde çalışma, gayret olmayan boş bir tenekeden çıkan ses gibi. Dolu dolu, yönlendirici ve insanları bilinçlendirici bir muhalefet yok arkadaş. Bunların muhalefeti tu kakadan başka bir şey değil. Varsa yoksa karalama. Ama nereye kadar.

Millet olarak artık bunların muhalefetine de dur demenin zamanı yaklaşıyor galiba. Üreten bir muhalefet istiyoruz. Düşünen bir muhalefet istiyroruz. Çalışan bir muhalefet istiyoruz. İnsanları aydınlatan ve bilinçlendiren muhalefet istiyoruz. Çürümüş bir muhalefet istemiyoruz.

Elini vicdanına koymanı istemiyorum artık çenenin altına koyup düşünsen yeter. İktidarı koltuktan etmek isteyecek bir muhalefet ondan daha fazla çalışacak. Ondan daha fazla koşacak, ondan daha fazla terleyecek, ondan daha az uyuyacak. Bu ülkenin geleceği ve insanları için.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..