- Kategori
- Yemek - Mutfak
Muhallebili Kadayıf Fındıklı
Muhallebili Kadayıf Fındıklı
300 gr tel (çiğ) kadayıf
100 gr margarin
5 yemek kaşığı şeker
2 su bardağına yakın dövülmüş fındık
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
200 ml süt kreması
Öncelikle margarini tencereye alıp eritelim. Üzerine 5 yemek kaşığı şeker ve doğradığımız kadayıfları dökelim. Kadayıflar altın rengi olana kadar kavuralım. Fındıkları ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Süt, şeker, un, mısır nişastası ve yumurtayı ekleyip muhallebiyi yapalım. On beş dk. kadar soğumaya bırakalım. Sonra bir paket vanilin ve kremayı da ekleyelim. Tepsiye önce kadayıfın yarını dökelim, üzerine yaptığımız kremayı dökelim. Kalan kadayıfları da ekleyerek buzdolabına kaldıralım ve üç dört saat kadar bekletip servis yapalım. Afiyet olsun.
http://www.lezzetlisirlar.com/muhallebili-kadayif-findikli.html