Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Muhallebili Kadayıf Fındıklı

Muhallebili Kadayıf Fındıklı
 

Muhallebili Kadayıf Fındıklı


300 gr tel (çiğ) kadayıf

100 gr margarin

5 yemek kaşığı şeker

2 su bardağına yakın dövülmüş fındık

Muhallebisi için:

5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yumurta sarısı

1 paket vanilin

200 ml süt kreması

Öncelikle margarini tencereye alıp eritelim. Üzerine 5 yemek kaşığı şeker ve doğradığımız kadayıfları dökelim. Kadayıflar altın rengi olana kadar kavuralım. Fındıkları ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Süt, şeker, un, mısır nişastası ve yumurtayı ekleyip muhallebiyi yapalım. On beş dk. kadar soğumaya bırakalım. Sonra bir paket vanilin ve kremayı da ekleyelim. Tepsiye önce kadayıfın yarını dökelim, üzerine yaptığımız kremayı dökelim. Kalan kadayıfları da ekleyerek buzdolabına kaldıralım ve üç dört saat kadar bekletip servis yapalım. Afiyet olsun.

 

http://www.lezzetlisirlar.com/muhallebili-kadayif-findikli.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..