Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

MUHALLEBİLİ YUFKA TATLISI

MUHALLEBİLİ YUFKA TATLISI
 

Yufka benim can kurtaranımdır. Ansızın gelen misafirlerime çayın yanında ikram edebileceğim buzdolabımın derin dondurucusunda çeşit,çeşit hazırlayıp sakladığım yufkadan yapılmış börekler ve tatlılar benim hemen imdadıma yetişir. Şimdi sizlere vereceğim tatlı tarifini hazırlayıp derin dondurucunuzda saklayabilir yada hemen hazırlayıp ansızın gelen misafirlerinize ikram ederek onları değişik lezzetiyle hayrete düşürebilirsiniz.


MALZEMELER :

3 adet yufka

1 paket muzlu muhallebi (evde kendi zevkinize göre de hazırlayabilirsiniz)

kızartmak için yağ

1 paket pudra şekeri

tarçın


YAPILIŞI :

İlk önce tarife göre muhallebiyi pişirin ve ılımasını bekleyin. Yufkalardan bir tanesini alıp mutfak tezgahına düzgün bir şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi kaşık yada fırça yardımıyla yufkanın her tarafına ince bir tabaka halinde sürün. Hazırlamış olduğunuz yufkayı bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar rulo şeklinde sarın ve iki parmak eninde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra yufkaların hepsini alabilecek büyüklükteki bir tepsiye kesilen yerleri üste gelecek şekilde diklemesine yan yana tepsiye dizin ve üstüne çıkacak kadar su ilave edip yarım saat bekledin. Daha sonra bunları süzgece alıp sularının süzülmesi için on dakika bekledin. Diğer tarafta derin bir kızartma tenceresine bol yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Suyu süzülen muhallebili yufkaları kızmış olan yağa azar, azar koyarak pembeleşene kadar kızartın. Fazla koymayın çünkü çok kabarıyorlar. Hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alın ılıkken üstlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Sakızlı muhallebi ile yapıp üstüne pudra şekeri ile birlikte tarçın serptiğiniz zamanda tadına doyum olmuyor. Afiyet olsun…

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..