- Kategori
- Yemek - Mutfak
Muhammara
Malzemeler :
1 paket etimek
Yaklaşık 1 su bardağı kadar dövülmüş fındık
2 kaşık domates salçası
1 kaşık birer salçası
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
tuz
karabiber
kimyon
Yapılışı:
Tariflerde fındık yerine ceviz içi kullanılmış ama fındık da çok güzel bir altenatif oldu .Ancak,uzun zamandır rondomun camı kırık olduğu için muhammaranın fındığını elimde dövmek zorunda kaldım ve biraz iri taneli oldu. Zaten ben bu tür tariflerde fındık ve ya cevizi iri taneli seviyorum ama toz haline getirmek de bir tercih tabii ki.
Önce dövülmüş fındık bir karıştırma kabına alınır ve toz haline getirilmiş bir paket etimek ve salçalar ilave edilir. Daha sonra yaklaşık bir bardak soğuk su yavaş yavaş ilave edilerek karışım macun haline gelene kadar iyice karıştırılır.Kıvamı kontrol edilerek daha fazla su ilave edilebilir. Limon,suyu, baharatlar ve zeytinyağ eklenerek iyice karıştırılır.. Ben acı olmasın diye kırmızı biber kullanmadım ama arzu edilirse kırmızı pul biber ilave edilebilir ya da biber salçası aclı kullanılabilir.
Kahvaltıda ekmek üstü ya da et yemeklerinin yanında sos,garnitür olarak tüketilebilir.
Afiyet olsun