Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Muhammed Mursi

Muhammed Mursi
 

Mısır'ın ilk kez oylama yoluyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Sisi tarafından devrilip daha sonra idam cezasına çarptırılınca sanırım bütün dünyanın gözü kulağı Asrın Lideri, Orta Doğu'nun yılmaz savaşçısına çevrilmişti. Beklendiği gibi karşı çıktı. İdam kararının yanlış olduğunu söyleyip darbecilere sert çıkışlar yaptı, yapıyor...

Evet, ses çıkarması güzel birşey.

Tepki koyulacak ki safı belli olsun.

***

Ancak şöyle bir durum var ki, Mısır'da darbeci yönetimi destekleyen ülke Suudi Arabistan. Yani, idamlara da onay veriyor. Bunu resmi olarak belli etmese de veriyor. Çıkıp bu ülkeye karşı bir duruş sergilendi mi ?

Orta Doğu'daki her cinayet dosyasını Batı'ya seslenerek çözemez hiç kimse. Avrupa Birliği devletlerinin işine gelen bir ortam var Mısır'da ve adam hal buyken neden çıkıp ''İdamlara karşıyız efendiler'' desin ki ?

Sizler hala Batı'nın Orta Doğu politikasını çözemediyseniz benim size diyecek lafım yok a dostlar ! İşine gelirse idama evet, işine gelmezse hayır diyen bir zihniyetten bahsediyoruz.

***

Diğer yandan, benim güzel ülkemin insanlar her zamanki gibi Fatih Cami avlusunda protesto mitingi yapmışlar. Pankartlar, bayraklar... Yahu, siz siyasileri harekete geçirin. Eğer siz Türkiye'nin Orta Doğu'daki en büyük güç olduğu safsatasına hala inanıyorsanız size diyeceğim şu ki zaten böyle bir durum meydana gelse orada idam falan olmaz asla !

Sen basın açıklaması yapınca inanıyor musun güzel kardeşim darbeciler çıkıp ''Aaa Türkiye'de bizi protesto ediyorlar hadi şu karardan vazgeçelim !'' mi diyecekler ? Kola markasını protesto edip onun yan markasını içiyorsunuz ya işte bu da onun gibi bir şey.

***

Yandaş medya Orta Doğu ile alakalı her meselede ''Onlar asla terörist değiller. Anayasal süreçte eylem yapmak, özgürlük istemek onların en büyük hakkı !'' diyip Arap Baharını tam gaz destekliyordu da Gezi eylemlerinde de insanlara ''Teröristler, vandallar, çapulcular'' diyip yapılanların yanlış olduğunu hakaret dolu bir dille anlatıyorlardı. Hani Anayasal çerçevede ellerinde silah olarak sadece gaz maskesi bulunan çocukları döverek, öldürerek işi sonuçlandırmışlardı.

Sıfır samimiyet !

Şimdi olayların mukayesesini yapın ve bu insanların ne kadar samimi olduğunu siz düşünün !

***

Muhammed Mursi'ye gelirsek...

Cidden sevdiğim bir lider. Hem Mısır hem de Filistin için kellesini ortaya koyan bir insan. Zaten böyle olmasa başa geçtikten bir sene sonra darbe yapıyor diye indirilip idam cezasına çarptırılmazdı. Orta Doğu'da siyasal harekete yön vermek için Batı'nın müsadesini beklemek çok saçma. 

Onlar kim oluyor da onların yaşamadığı topraklar hakkında eylem yapıyor ?

Eğer idam engellenmek isteniyorsa ne kadar parti ne kadar STK varsa bir araya gelip Suudi Arabistan vb ülkelere ağır postalar konulacak !

Miting meydanında ''Eyy Mısır'ın darbecileri, eyyy Batı dünyası'' diyerek olmaz bu iş !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..