Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Muharrem ayında iktidarın Alevi açılımı!

Muharrem ayında iktidarın Alevi açılımı!
 

İşte, yeni bir seçim daha yaklaşıyor.

Dağdaki çobanın da, İstanbul’da boğaz kenarındaki yalısında oturanın da oyu çok kıymetli!

Hele bir varoş da oturup, kalabalık bir aile isen, senin oyun hepsinden kıymetli.

Böylesi zamanlarda, her türlü kanunsuzluğu yapmak mübah sayılıyor.

Baksanıza, bu kriz ortamında varoşlardaki inşaat almış başını gidiyor!

Beşer-yedişer katlı gece kondular(!) bir bir yerine oturtuluyor.

Hiç soran eden yok. Elektrik ve suyu hemen bağlandığı gibi, Belediyeler tarafından hemen yolarlıda yapılıp, asfaltlanıyor.

Halk da haklı olarak, her sene bir seçim olsa diye dua ediyor!

Her seçimde ekonomi biraz daha canlanıyor! Diğer zamanlarda o katar iş yapamayan matbaalar, seçim zamanında tam gaz çalışıyorlar!

Şöyle bir partilerin seçim için harcayacakları paraya baktım da; AKP 40-45 milyon YTL, CHP 30-35 milyon YTL, MHP 15 milyon YTL para harcayacakmış.

Ya adaylar, Büyükşehir Belediye Başkan adayı en az 500 bin YTL, Merkez İlçeler 150 bin YTL, küçük ilçelerde en az 50 bin YTL harcayacakmış.

Tabi böylesi bir ortamda, her oya kurşun atılırken, belli kesimlere yaklaşmak ve açılımlarda bulunmak da partiler için gayet normal.

Bu günlerde ve özellikle Muharrem Ayında, Alevi kesimi revaçta!

İktidar partisi iki yıldan beri açılımlarda bulunuyor(!) ancak kimse ne yaptığını veya yapmaya çalıştığını anlayamadı!

Tabi ki iktidar partisinden ve diğer partilerden yeni bir hamle her an gelebilir.

Bu konudaki öncelik iktidar partisinde görünüyor!

Yapılan programa göre, iktidar partisi faaliyete geçmiş bile.

Bakınız iktidar partisinin yeni Alevi açılımına!

Alevi oylarını partiye çekmek için büyük gayret sarf eden(!) ve yerel seçim öncesi göstermelik adımlarla göz boyamaya çalışan iktidar partisi, 7 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Alevi iftarına hükümeti eleştiren Alevi örgütlerini davet etmeyecekmiş.

İktidar bu konuda haklı! Sen hem eleştir, hem de iktidar partisinin kendini destekleyenler için kurduğu sofradan nemalan! Öyle yağma yok! Bu tıpkı devlet imkanları ile yandaş medya yaratmak gibi bir şey…


İçinizde abartma diyen olabilir! Örnek Sabah ve ATV...

Bu yıl, iftara geçen yıldan farklı olarak gayrimüslim cemaatlerin liderleri de çağrılacakmış. Böylece alevi toplumu da kimlerle denk tutulduğunu görmüş olur. Yani azınlık statüsüne konuldukları anlamında!

Benim bu konuda naçizane bir önerim olacak. Aynı İftar(!) yemeğine, tarikat liderlerini de çağırın. Alevi toplumuna İslami gelenekleri öğretirler! Ne de olsa bu günlerde onların sözü geçiyor.

Bunların ağababaları 1997 yılında, o tarikat liderlerini Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanlık konutuna çağırıp ağırlamamış mıydı?

İftar için 2 bin 500 kişiye davetiye gönderilmiş. İftara bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti lider ve temsilcilerinin yanı sıra işadamları ve sanatçılar da davet edilmiş.

Benim merak ettiğim konular içinde, bu Alevi iftarını kim düzenliyor? Bu iftarın maliyeti ne kadar ve kim tarafından ödeniyor.

Ben bu tür harcamaları merak ederken, bu iftar yemeğini organize edenler, hükümeti eleştiren, Aleviliği İslam içi görmeyen Alevi örgütlerini davet etmeyeceklermiş.

Birde iktidarı buradan uyarmak isterim!

7 Ocak seçimlerden çok önce. Seçimlere kadar verdiğiniz bu iftar(!) unutulursa, boşa kürek çekmiş olmaz mısınız?

Malum, Türk insanı her şeyi çabuk unutur. Tıpkı sizin 6 yılda yarattığınız ekonomik mucize(!)nin sonunda, halkın yarısını, Sadaka Ekonomisine muhtaç hale getirmenizi unuttuğu gibi…


 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..