Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '18

 
Kategori
Siyaset
 

Muharrem İnce CHP'ye Genel Başkan Neden Mutlaka Seçilmelidir?

Muharrem İnce CHP'ye Genel Başkan Neden Mutlaka Seçilmelidir?
 

İhtişamlı ve her parti seçmeninin katılımıyla gerçekleşmiş olan ve toplumun her kesimini ilgilendiren Maltepe'deki Adalet yürüyüşünde karşılaşmış olsuğum Muharrem İnce'ye şöyle söylemiştim;

- Hocam şu kalabalık ve şu halkın enerjisi CHP olarak sizlere 2019 seçimleri için büyük sorumluluk yükledi ve 2019 seçimlerinde ivme kazanmanız şart gibi görünüyor.

- Evet doğru söylüyorsunuz 2019 seçimlerini alacağız.

Kemal Bey'in dürüst politikacı olduğunu herkes bilir ve söyler. Ama liderlik ayrı birşey. Kemal Bey'in liderlik donanımının zayıf ve yeterli olmadığını ben de yazılarımda vurgulamaya çalışıyorum zaman zaman.

Kemal Bey'in bu eforuyla asla partisine ivme kazandıramaz. Zira kazandıramadığı da görülmüştür zaten ama Maltepe yürüyüşü sonrasında CHP'de yenilenmenin şart olduğu da ortaya konulmuştur.

Dört gün sonra yapılacak olan CHP'nin olağan kurultayında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olan Muharrem İnce şöyle söyledi;

- Kuşkum yok,  genel başkan seçileceğim. Bu kişisel bir yarış değil ülkenin geleceği ile ilgili yenileşme talebi.

Dünya ekonomisi yani küresel ekonomi Ortadoğu coğrafyasındaki değişm süreci içine girmek üzere olan bu tarihlerde yeni bir yörüngeye girmek üzeredir.

Dünyada birilerinin çok zengin, birilerinin çok fakir olduğu sistemin yavaş yavaş çökmek üzere olduğu görülmeye başlandı ve bundan sonra dünyada insan odaklı ve içinde sosyalizm'in bazı ilkelerinin içinde barındırdığı kapitalizm sürecine doğru gitmesi gerektiğini de öngörmekte olduğumu söylemek isterim.

Amerika'nın da bundan böyle eskisi gibi şiddete başvurarak değil, daha ılıman bir havada dünya ekonomisini yönlendirmeye çalışacağını düşünmekteyim. Zira Ortadoğu coğrafyasında son altı-yedi yılda dökmüş olduğu kanla birlikte silah tuccarlarının kazançları neredeyse soğuk savaş dönemlerindeki kazanımlarına eş değerde olmuştur.

Bu konular uzun ve derin konular..

Bizim şu anki konumuz İnce..

Muharrem İnce..

Ben Muharrem İnce'nin Chp'yi toparlayacağını ve dünya ile birlikte yeni bir döneme girmek üzere olan ülkede her seçimi ardı ardına aybeden ve kayda değer bir oy arttırımı gerçekkeştirememiş Kılıçdaroğlu'nun yerine İnce'nin genel başkan seçilmesini isterim doğrusunu isterseniz.

Geçiniz Ümit Kocasakal ve diğerlerini..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..