Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '17

 
Kategori
İnançlar
 

Muharrem Oruç Açma Duası

Muharrem Oruç Açma Duası
 

MUHAREM ORUÇ AÇMA DUASI


“Bismillahi’Rahmanu’r-Rahim.

 

B’ismi-Şah... Allah Allah...

Er Hak-Muhammed-Ali

Ey yüce Allah’ım! Bize bu Muharrem orucunu Kerbela matemini tutmayı nasip ettiğin için sana hamdü senâlar olsun. Peygamberlerine salât ve selam olsun. Âlemlerin rahmeti Muhammed Mustafa’ nın farz kıldığı Ehli beyti Hanedan-ı bizlerden razı ve hoşnut eyle.

 

Ya Rabbim!

Gönüllerimizi onların sevgisi ile aydınlanmasını nasip eyle! Bu yüce sevgiyi yol göstericimiz eyle! Bizleri onların darından, didarından ve yolundan ayırma, onların şefaatlerine nail eyle.

 

Ya Rabbim!

Hayatımızı ve yaşantımızı İmam Hüseyinin hayat ve yaşantısı eyle!

Senin rızan için tuttuğumuz Muharrem orucu aşkına, Ehlibeyt-i Hanedanı ve matem-i sırr-ı Kerbela aşkına bizlerden rahmetini esirgeme ve verilen lokmaları Dergahı izzetine kabul eyle.

 

Ya Rabbim!

Kerbela şehitlerinin ruhları ilahi nurun ile şad olsun. Yezid’e ve soyuna lanet olsun. Bütün şehitlerin, erenlerin, evliyaların yüzü suyu hürmetine, tutuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri, dergah-ı izzetinle kabul eyle.

 

Selamullah ya Hüseyin! Selamullah ya Hüseyin! Selamullah ya Kerbela’da susuz şehit düşen şühedalar!

 

Bismi Şah Allah Allah diyelim,

 

Erenler sofrası olsun Pir Lokması olsun Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Dergahına yazılsın Yiyene helal, yedirene delil olsun. Bu gitti ganisi gele. Hak Muhammed Ali Bereketini vere gittiği yer gam gasevet keder görmeye.

 

Kazanıp getirenlerin, pişirip hizmet edenlerin elleri dert görmesin Nuru Nebi Keremi Ali Pirimiz Üstadımız Hünkar Hacı Bektaşi Veli Gerçeğin Demine Devranına  Hüü…”

 

 
Toplam blog
: 447
: 1524
Kayıt tarihi
: 20.09.13
 
 

06 Mayıs 1974 Çorum Sungurlu'da doğdu. Yaşamının büyükçe bir bölümünü Mamak'ın gecekondu mahalleler..