Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
ÖSYS
 

Mühendislik fakültesi programları boş kontenjanları

Mühendislik fakültesi programları boş kontenjanları
 

2009-ÖSYS sonrası dolmayıp boş kalan lisans programı kontenjanları araştırmamıza ve özel dosyamıza Mühendislik Fakültesi bünyesindeki programlarla devam ediyoruz.

Gerek Üniversite hazırlık sürecinde, gerekse ÖSS tercihleri sürecinde her zaman üniversite adaylarının yanında ve destekçisi olan ÖSS Servisi uzmanları, şimdi de 2009-ÖSYS sonrası yeterince tercih eden bulunmaması nedeni ile dolmayıp boş kalan kontenjanları inceleyerek, adayların ek yerleştirme öncesinde fikir sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

2009-ÖSYS sonrası dolmayan kontenjanları inceleyen dördüncü dosyamızı lisans programlarından (4 ve daha üstü yıl eğitim veren fakülte ve yüksekokullar) Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan üniversite programlarına ayırdık. Daha önceki yıllarda da olduğu gibi devlet üniversitelerindeki boş kalan mühendislik programlarının çoğunluğunu, Su Ürünleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Ziraat Fakültesi bünyesindeki programlar oluşturuyor. Bununla birlikte Tekstil, Seramik ve Maden mühendisliklerinde de boş kontenjan bulunmasının yanında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Çevre Mühendisliklerinin UOLP-SUNY anlaşmalı mühendisliklerde de boşluklar bulunuyor.

Vakıf Üniversitelerinde ise Bilgisayar, Otomotivden Gıdaya aklınıza gelebilecek her mühendislikten oldukça fazla boş kontenjan bulunuyor. Hatta Bazı vakıf üniversitelerinde ise %50 burslu kontenjanlar bile mevcut. KKTC üniversitelerinde ise hayli fazla seçenek ve boş kontenjanın yanında %50 burslu kontenjanlarda bile oldukça geniş seçenekler bulunuyor. Bazı yabancı üniversitelerde tam burslu programlarda bile boş kontenjan bulunuyor. KKTC ve yabancı üniversite tercihlerinde ayrıntılı inceleme yapmak sürprizlerle karşılaşmamızı engelleyebilir.

Üniversite adayları için Mühendislik Fakültesi dolmayan kontenjanlarını analiz ettik derledik. Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan programların boş kontenjanlarını üniversitesi, program adı ve boş kalan kontenjan sayısı şeklinde görmeniz mümkün. İlgili çalışmanın tamamını buradan sizinle paylaşmak isterdim, fakat ne yazık kı analiz çalışması PDF formatında oluşturulmuş ve buradan doküman paylaşımında bulunamıyoruz. Bu nedenle sizlere ilgili çalışmanın adresini verebiliyorum, ilgili adrese tıkladığınızda Mühendislik Fakültesi bünyesindeki programların 2009-ÖSYS sonrası boş kalan kontenjanlarına ulaşabileceksiniz.

İşte 2009-ÖSYS Mühendislik Fakültesi devlet ve özel (vakıf, KKTC, yabanncı üniversiteler) üniversitelerinin boş kontenjanları:
http://www.ossservisi.com/belge/2009_oss/2009_bos_kontenjan/muhendislik.pdf

Ufuk AYDIN
Rehberlik Uzmanı

 
Toplam blog
: 11
: 2500
Kayıt tarihi
: 06.08.09
 
 

1996-2000 Eğitim Fakültesi. Rehberlik Uzmanı. www.OSSservisi.com Sitesi Genel Sekreteri, www.YgsLys..