Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Muhteşem - Bir dizi siyaset -

Muhteşem - Bir dizi siyaset -
 

Şimdi bir dizi…

Muhteşem mi muhteşem…

Ama sonuçta bir dizi… Şov ağırlığı olacak, entrika, aşk, dalga – dümen,  dedikodu gırla olacak ki reyting denen canavarı yenecek…

Yani tarihle birebir kopyası olma zorunluluğu yok ki öyle olsa onca kitleyi sabitler mi ekranlar başına…

Üstelik bu ve buna benzer örnek gösterilecek bir sürü dizi var yeryüzünde… İlk aklıma gelenler Spartacus, Game of thrones gibi… Şimdi biz onları izleyip Romalılarda böyleymiş şöyleymiş mi diyoruz ki… Ya da onların tarihini sadece şehvet üzerine kurulmuş olduğunu mu öğrenmiş oluyoruz.

Adı üstünde dizi… Hepsi oyuncu, hepsi kurmaca… Senaryosu, yönetmeni, castı olan bir takım çalışmasının ürünü… Yer yer benzerlik gösterebilir ki inandırıcılık açısından da bu önemlidir.

Şimdi bunu kalkıp bilinen tarihle karşılaştırıp kınamak da ne oluyor. Siyaseti de mi artık reytingle ölçüyorlar da dizileri siyasete alet ediyorsunuz.

Tamam, siz Osmanlı aşkıyla yanabilirsiniz… Hilafeti, saltanatı savunabilirsiniz ama yüzlerce, binlerce kişinin izlediği bir diziyi hedef göstermek siyasetin hangi alanına giriyor…  

Hem bu nasıl bir siyaset anlayışıdır. Dini kullan, idamları kullan, ölüler üzerin den racon kes,  geceleri herkes uyurken mazota, benzine zam üstüne zam elbiselerini giydir, elde olsa işçiye memura daha çok zam yaparız derken mecliste binlerce liralık oda değişimleri dekorları yaptır sonra da meydanlardan dizinin kritiğini yap. 

Pes doğrusu bir dizisi kalmıştı milletin el atmadığınız ona da uzandınız ya ne desek kelimeler anlamsız kalır. Üstelik altı üstü bir dizi nedir ki sizi bu kadar korkutan…  Gelecek kaygınız mı, geçmişe özleminiz mi?

Bir dizi muhteşem mi muhteşem…

Ki Başbakanın ağzıyla belgesel se ayıptır yahu o belgeseli yayınlayan tv’ye, yönetmene, oynayan oyuncusuna ve izleyen binlerce vatandaşa…  

 
Toplam blog
: 255
: 326
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

İzmir doğumluyum. Uzun düşünceler, kısa şiirler hayatımın büyük bir bölümünü kaplar. Öyle gökkuşa..