Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '15

 
Kategori
Kadın Modası
 

Muhteşem buluşmada modanın kalbi, İzmir'de, "gelinlik fuarında" attı.

Muhteşem buluşmada modanın kalbi, İzmir'de, "gelinlik fuarında" attı.
 

Başkan Kocaoğlu, açılış konuşmasını yaparken


 

 

          Alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 9. kez kapılarını dünyaya açtı.  

          Dünyadan ve Türkiye’den sektör temsilcilerini buluşturan IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 9. kez kapılarını açtı. Alanında Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin ilk ve tek Uluslararası Fuarlar Birliği’ne (UFI) üye olan fuarı, Kültürpark 5 No'lu Hol'de açıldı.

         17’si yabancı olmak üzere 174 firmanın yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığın Ulu Önder Atatürk'ün İzmir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği son derece ulvi bir görev olduğunu belirterek, “Önceki belediye başkanlarımız ve bizim yaptığımız gibi, bizden sonra görev yapacak arkadaşlar da bu görevi titizlikle sürdürecektir. Bu bilinçle çalışıyor, üretiyoruz. Yerelde kalkınmanın yol haritası ile ilerliyoruz. Birçok başarıya, ödüle layık görüldük. İzmir 2010 yılından bu yana kalkınma sürecinde

         İzmir ve İzmirli ayağa kalktı. İzmir fuarcılığının alanı 5 kat büyüdüğüne göre, önümüzdeki iki-üç yıl içinde fuarcılık sektörü de kentte en az 5 kat büyüyecektir. Hedef budur” diye konuştu.

         Başkan Kocaoğlu'na teşekkür : Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, fuarın her yıl katılım oranları ve kalitesiyle çıtasını daha iyi bir noktaya taşıdığını, önümüzdeki yıllarda da aynı performansı sürdürmek için çalışacaklarını belirtti, Özden, fuarın gelişmesine ve büyümesine maddi ve manevi her zaman katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

          Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de fuarın çok başarılı olduğunu ve İzmir ile özdeşleştiğini belirterek, “Türkiye geçen yıl tekstil ve hazır giyim ihracatında rekor kırdı. Genel ihracata önemli ölçüde fark atarak düne kadar beğenilmeyen sektör farkını gösterdi. Başarı sorumluluğu artırır. 2016 yılında da bu fuar başarıyla kapılarını açacak. Bu yıl da sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirmiştir” dedi. 

         Gelinlik tasarımları yarıştı: Daha sonra da  6. Gelinlik Tasarım Yarışması düzenlendi. 240 katılımcının arasından finale kalan 15 tasarımın sergilendiği mini defile izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Yarışmanın jüri başkanlığını Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Atınç Abay yaptı. Yarışmanın jürisinde modacılar Atıl Kutoğlu, Zeynep Acar, Ertan Kayıtken ve Müşerref Ünlü, koreograf Uğurkan Erez, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arzu Marmaralı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Nevbahar Göksel ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Moda Teknolojileri Alan Şefi Erin Karakoyunlu yer aldı.

  

         Jüri üyelerinin değerlendirmesinden sonra, birinciliğe Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Taner Tabaklı, ikinciliğe İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü mezunu Elif Özkan, üçüncülüğe İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Neslihan Biri layık görüldü. Birinci olan Taner Tabaklı, ödülünü ve 10 bin liralık çekini Başkan Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

         7 Şubat'a kadar açık:  Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın bu yılki performans defilesi,  5 Şubat'ta Atlas Pavyonu'nda 2014 yılında “Beyaz Perde” temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi İzmir Ekonomi Üniversitesi GSF Moda Bölümü öğrencisi Tülin Gülhantarafından gerçekleştirilecek.

        7 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuar, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 17'si yabancı olmak üzere toplamda 174 firmanın katıldığı fuar organizasyonu sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..