Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem'den kaçan Meryem Uzerli'ye belgesel yaptılar!

Muhteşem'den kaçan Meryem Uzerli'ye belgesel yaptılar!
 

Geçtiğimiz günlerde NTV ekranlarında rastladığım bir konuya çok rastladım. Bunu buradan anlatmak istedim, çünkü çok garip geliyor bana. Siz ne dersiniz onu bilemem.

İnsanların hayatları konusunda kimsenin yorum yapma ve ahkam kesme hakkının olmadığını düşünenlerdenim. Yani kimin ne yaşadığını bilmeden ön yargılı şekilde davranmak etik olmayan bir davranıştır. Buna sözüm yok doğrudur ! Ama ara ara kaşınan durumlar olmuyor değil!

Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem karakteri ile tanıdığımız Meryem Uzerli de bu durumu çiğneyen eleştirilere maruz kalmıştı hatırlarsanız. Muhteşem Yüzyıl dizisinde başarı ile yer alırken, bir anda ortadan kaybolmuş ülkesi Almanya'ya dönmüştü. Hatta ''Tükenmişlik Sendromu'' adı verilen bir hastalığı olduğu belirtilmiş, dizide yerine Vahide Perçin gelmişti. Ki zaten bu değişiklikten sonra gözler hep eski Hürrem'i aramıştı.

İşte o Meryem Uzerli, tam 3 yıl sonra başrolünde Murat Yıldırım ile birlikte yer aldığı yepyeni dizisi Gecenin Kraliçesi ile ekrana dönmeye hazırlanıyor. Muhteşem'den yıprandığı için ayrılan Uzerli, yine Star ekranlarında yayınlanacak bir diziyle ekrana gelecek yani. Dizi yarın başlıyor, bol şans dileyelim kendisine.

Ancak dün gün içerisinde garip bir belgesele rastladım. Meryem Uzerli Belgeseli !

Star ile birlikte Doğuş Grubu'nun kanalları içerisinde yer alan ve ortak kanatlarla çalışan kanallar olan bu ikilinin yaptığı reklam stratejisinin bir ürünü olduğunu düşündüğüm bu durum beni ziyadesiyle üzdü.

Neden?

Şöyle..

32 yaşında ve Almanya doğumlu olan Uzerli'nin Türkiye kariyerinde Muhteşem Yüzyıl dizisi ve Annemin Yarası adlı sinema filmi dışında yer aldığı bir yapım yok.  Daha önce Almanya'da yardımcı oyuncu olarak yer aldığı 5 adet uzunlu kısalı film var. 2010 yılında Journey of No Return adlı yapım sayesinde Altın Portakal'da Jüri Özel Ödülü almışlığının olmasının dışında, Muhteşem Yüzyıl'den başka bir yapımla ödül almışlığı yok. 5 yıldır ülkemizde yer almasına rağmen herhangi bir dil eğitimi almayıp hala çat pat Türkçe konuşmasına rağmen başrol olduğu 2.diziye yarın başlıyor.

E hal böyle iken sevgili Meryem Uzerli'nin neden belgeseli yapılıyor? Kaçırdığımız bir başarısı ya da bir trajedi yaşamışlığı falan mı var?

Ülkede o kadar eski ve tecrübeli isim varken neden Uzerli? Hadi genç oyunculardan ya da son dönem oyunculardan bir tanesini istediğinizi varsayalım. Ama yine neden Uzerli?

Bu sorunun cevabını uzun uzun aramak yerine, sizlere bir kez daha Star ve NTV'nin aynı yayın grubunda olduğunu ve Uzerli'nin yeni dizisinin Star ekranlarında başlayacağını hatırlatsam yeterli olur sanırım.

Ben yalnızca sebep soruyorum, hesap değil yanlış anlaşılmasın. Geleceği parlak olabilecek bir ismi anlatmak yanlış olmayabilir belki ama anlatılacak çooookkkk şeyi olan insanlara aynı değeri göstermiyor olmak büyük ayıp bence.

Bilmem anlatabildim mi?

( Meryem Uzerli'nin yeni dizisi Gecenin Kraliçesi'ne bol şanslar diliyorum. Eleştiri ayrı iyi niyet ayrı. )

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..