Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '17

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Muhteşem Dubai

Muhteşem Dubai
 

Nisan ortasında Dubai tatilimizi yaptık kardeşimle. İlk defa bu bölgeye seyahat ediyorduk o yüzden biraz heyecanlıydık.
 
THY ile çok güzel bir yolculuk yaptık ve Dubai havaalanına indik. Pasaport girişi ve çıkışı hariç söyleyebileceğim en ufak bir olumsuzluk yok. Ama hem girerken hem çıkarken çok bekledik ve çok yorulduk.
 
JA Palm Tree Court' da konaklama yaptık. Şehirden biraz uzaktı ama çoğu otelin olduğu gibi belli alış-veriş merkezlerine ücretsiz servisleri vardı. Sadece servisi ve metroyu kullanarak tüm ulaşımımızı hallettik.
 
Bahsedildiği gibi Dubai çok lüks bir şehir ve bu şehirde gezerken kendinizi cidden iyi hissediyorsunuz. 
 
Kısaca neler yaptığımızdan bahsedecek olursam,
 
Burj Khalifa'nın 122. katındaki At.mosphere' de High Tea diye adlandırdıkları bol tatlı eşliğinde çay-kahve keyfi yaptık. Dubai Mall ve Emirates Mall'ı gezdik. Çok büyük alışveriş merkezleri buralar, her türlü lüks mevcut, gez gez bitmez dediklerinden ki bitiremedik ??
 
Dubai Mall'ın önünde ışık ve su gösterileri oluyor akşamları muhakkak izleyin. Ne olabilir ki diye düşünmüştüm çok şaşırdım, çok beğendim.
 
Marina bölgesinde Dubai Walk diye adlandırdıkları çok canlı, eğlenceli bir yürüyüş, yemek alanı var, muhakkak uğrayın.
 
Denize otelimizin plajından girdik. Otelimizi de gerçekten çok beğendik. Fotoğraflara bir bakınca siz de anlayacaksınız.
 
Yemeklere gelecek olursam, lezzetli ama pahalı... Normal hayatımda genelde diyette olduğum için Cheesecake Factory' i görünce dayanamadım ve yine çok yedim ?? Japon,İtalyan,Lübnan,Türk hemen hemen her türlü alternatif var. Dediğim gibi biraz pahalı. Bu arada elektronik hariç çoğu şey de pahalı. Giyim dahil....
 
Yabancı yoğunluklu bir şehir, sizi rahatsız eden bir durum yok, Arap'larda kendi hallerinde... Anladınız sanırım ne demek istediğimi...
 
Daha fazla lafı uzatmayayım... Bence bir gidin görün. Tarihi doku beklentiniz yoksa, ki bence olmamalı, yapay ama güzel bir şehir. Farklı bir kültür. Avrupa'dan sıkıldığım için bana çok iyi geldi.
 
Tekrar gidilir mi? Kesinlikle EVET...
 
Toplam blog
: 9
: 135
Kayıt tarihi
: 06.11.14
 
 

Pozitif enerji, spor, sağlık, gezi... Öneriler, etkinlikler, yaptıklarım, yapacaklarım hepsi bura..