Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
Eğitim
 

Muhteşem final...

Muhteşem final...
 

Doğa bilincini çocuklara verebilirsek neler olur diye düşündük. Çocuklarla neler yapabiliriz diye bir sosyal sorumluluk projesinde daha bir araya geldik. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesa Koru Sitesi İlkokulu yönetimi, öğretmenleri, Dünya Yaşlılık Derneği yönetimi, TÜBİKAM(Tüm Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi), ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi bu projede yer aldı.

Bir araya gelen ekip her hafta beyin fırtınası yaptı. Amaç en iyiyi, en güzeli yakalamaktı.

Projenin başlatılmasındaki nedenler; öğrencilerin yaşadıkları çevreye ve geniş anlamda dünyaya faydalı olabilecek bir çalışmanın parçası yaparak çevreci bir davranış kazandırmak ve okul- öğrenci- aile üçgenindeki iletişimi güçlendirmek ve paylaşımı arttırmak oldu.

Sloganımız ise; Doğayı Doğalı Koruyalım idi.

ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi araştırmacısı Dr. Serap Bilen konferanslarla 'Kompost yapımı' ile ilgili bilgiler verdi. Veliler büyük bir ilgi ile kompost yapımını dinlediler.  Bilen şu bilgilere yer verdi. "Kopmost: Organik madde çürümeleri ile oluşan toprak benzeri maddedir diyebiliriz. Çürüme işlemini hızlandırmak ve geliştirmek için yapılan insan müdahalesidir.

El ele gönül gönüle verdik, güçlerimizi birleştirince ortaya anlamlı güzel şeyler çıktı.

Doğa en değerli hazinemiz dedik, tıpkı çocuklarımız gibi…

Bir denizyıldızını kurtarmak nasıl ki, o denizyıldızı için bir anlam ifade ediyorsa bir okuldan başlayıp diğer okullara ve oradan da tüm Türkiye'ye yayıldığını düşünmek, hayal etmek insana başka türlü bir enerji veriyor.

Ekolojik yaşam; sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasında ve sağlıklı bir ömür de ancak sağlıklı bir doğada yaşamakla, toprakta sağlıklı yetişen ürünleri tüketmekle mümkündür.

Çalışmalar, kompost yapımı, toplantılar derken ve finali muhteşem yaptık.

Proje ile ilgili DÜYADER Başkanı Umut Çınar şunları söyledi; gelecek yıl bu ve buna benzer projeleri ülke çapına yaymayı planlıyoruz. Bu ödülle çocuklarımızın anaokulunda bile fikirlerine değer vermemiz gerektiğini ve genç nesillere güvenmek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak temel amacımız olmalı. Önümüzdeki günlerde yılın projesi gerçekleştirilecek. Ayın 13’ünde İpek Yolu Medya Grubunun düzenlemiş olduğu “Yılın Altın Adamları” ödülünü almanın mutluluğunu yaşayacağız.

Ayrıca dünyada birçok tasarımcı, yatırımcı, modacı, prenslerden tutunda sinema, tiyatro, sanat, basın dünyasından en ünlü simalar orada yer alacak” dedi.

İşte bu projedeki gönüllü ekip; Proje Yöneticisi Nilgün Ay, Mesa Okul Müdürü Abdullah Çerezci, DÜYADER Başkanı Umut Çınar, Belgin Turan, Mesa koru Sitesi İlkokulu Öğretmenleri;  Serpil Karanfil, Nejla Keskin, Hale Özbeyoğlu, Sema Üstoğlu, Saliha Ateş, Maide Bal, Ayten Soycan yer almaktadır.

Çevremizi korumak hepimizin görevi unutmayalım!

e-belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..