Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Muhteşem geri dönüş

Muhteşem geri dönüş
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


TT Arena’daki Galatasaray- Orduspor maçını izleyenler bir futbol maçında olabilecek her şeye şahit oldular. Kendi degajından gol yemek, penaltı, 2-0’dan geri dönüş, hem teknik direktörün hem de antrenörün tribüne gönderilmesi, futbolcunun hastanelik olması, sahaya ambulans girmesi, bir takımın maçı on kişi tamamlamak zorunda kalması, …

 

Galatasaray maça 4-3-3 dizilişiyle çıktı. Fatih Terim kadroda revizyona gitmişti. Semih’in sakatlığında stoperde Gökhan Zan yer aldı. Sol bekte ise uzun zaman sonra Hakan Balta oynadı. Sağ bekte de Sabri yerini Eboue’ye bırakmıştı.

Galatasaray ilk yarı çok kötü oynadı. Saha rezalet durumdaydı. Bu zemin Galatasaray gibi oynamak isteyen takımlar için en büyük engel. Bunun dışında sarı- kırmızılılar 4-3-3 sitemini oynamakta zorlandılar gibi bir izlenim oluştu. Kopukluklar dikkat çekti.

Muslera’nın hatasından gelen gol Galatasaraylı futbolcuları da olumsuz etkiledi. Bu golden sonra Galatasaray hiçbir şey oynayamaz hale geldi. Penaltı golü umutları iyice azalttı.

İkinci yarıya teknik direktöründen yoksun çıkmasına rağmen sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Sarı- kırmızılılar hakemin başlama düdüğüyle birlikte rakip kaleye yüklenmeye başladılar. Galatasaray topu Orduspor ceza sahasına şişirip Drogba’yı topla buluşturup tehlike yaratmayı düşünüyordu. Özellikle bozuk zemini de düşünürsek bu çok mantıklıydı.

58.dakikada Sneijder’in mükemmel golü Galatasaray’ı umutlandırdı. 67.dakikada yapılan iki değişiklik de çok olumlu etki yaptı. Nitekim arka arkaya gelen gollerle skor 4-2 Galatasaray lehine döndü ve maç da böyle sonuçlandı.

Maçı ayrıntılı incelersek Galatasaray’ın ilk yarıda gerçekten çok kötü oynadığını görüyoruz. İlk yarıda Orduspor 3-0’ı yakalayacak pozisyonu da buldu. Galatasaray ise devreyi pozisyonsuz kapattı.

Bu yarıda yıldızlar da durgundu. Sneijder ve Drogba kendilerinden beklenileni veremediler.

İkinci yarı sahada çok farklı bir Galatasaray vardı. Özellikle Sneijder, Selçuk ve Burak Yılmaz performanslarıyla dikkat çeken isimlerdi.

Sneijder mükemmel bir gol vuruşu yaptı. Burak Yılmaz ikinci yarıdaki güzel futbolunu iki golle süsledi. Umut Bulut’un oyuna girmesi Galatasaray’ın futbolunu olumlu yönde etkiledi. Umut beraberlik golünde etkili oldu.

Drogba da ikinci yarı daha etkiliydi. Başlama düdüğüyle birlikte ceza sahasına birçok top indirdi. Elbette henüz tam hazır değil. Ama beraberlik golünde topu Umut’a indiren de Drogba’ydı.

Selçuk ilk yarıda öfkesinin etkisinde kaldı. İkinci yarı kendine geldi. Mükemmel de bir gol attı.

Gelelim gecenin eksi alan isimlerine. Bence bu listenin başına Eboue’yi yazmak gerekiyor. Oyunda kaldığı süre içerisinde özellikle de ilk yarıda ataklarda hiç yoktu. Sabri’nin hücuma yaptığı katkıyı Eboue yapamadı. Umursamaz bir tavır içindeydi. Oyundan alınırken de yürüyerek çıkması bardağı taşırdı ve tribünlerden protesto aldı. Bu Eboue formayı Sabri’den geri alamaz.

Eksi listesindeki ikinci isim Hamit’ti. Hamit belki göze görünecek hata yapmadı ama oyuna da pozitif katkı yapamadı. Onun yerine giren Umut oyunu hareketlendirdi. Hamit sezon başından beri kötü oynuyor.

Gökhan Zan’ın maç eksiği vardı. Ben Gökhan’ı eksi listesine yazmıyorum. Elinden geleni yaptı. Ben Gökhan’ın başarılı olmasını istiyorum.

Maçın hakemi Serkan Çınar iyi maç yönetemedi. Çünkü git geller yaşadı. Maça iyi başladı. Sonra hatalar yapmaya başladı. Orduspor lehine verdiği penaltı kararı doğruydu. Fakat penaltı öncesindeki faulü verse penaltı olur muydu acaba?

Pek çok pozisyonda basketbol maçı gibi davrandı. Kullandığı ve kullanmadığı kartlarla tartışma yarattı. Devre arasında Fatih Terim’i sonra da Hasan Şaş’ı tribüne gönderdi. Orduspor adına da yanlış kararlar verdi.

Serkan Çınar adına bu maç için daha fazla şey yazmayacağım. Sadece şunu belirteyim. Ben Serkan Çınar’ı yıllardır takip ediyorum. Maalesef kendisinin yönettiği her maç tartışmalı bitiyor. O nedenle MHK Serkan Çınar’dan hakem yapma denemesinden vazgeçsin.

Galatasaray kadro kalitesinin semeresini gördü. Ama ilk yarıdaki futbol bir daha oynanmamalı. Sistem olarak da 4-2-3-1 düşünülebilir.

Eskişehir deplasmanı ve Schalke maçı Galatasaray’ın gelecek planlarıyla ilgili çok önemli dönemeçler olacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..